Dr. Virgil Musta: Dacă numărul pacienţilor ATI continuă să crească, medicii vor trebui să aleagă pe cine tratează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Virgil Musta, medic primar de boli infecţioase
Dr. Virgil Musta, medic primar de boli infecţioase

Dr. Virgil Musta, medic primar de boli infecţioase, şeful Secţiei de Boli infecţioase de la Spitalul ”Victor Babeş” din Timişoara, a lansat un avertisment în faţa situaţiei alarmante a bolnavilor de COVID-19 aflaţi la Terapie Intensivă.

„Numărul de pacienţi noi oscilează între 1.200 şi 1.400 pe zi. În spital, pacienţii se internează şi se externează în ritm rapid. Însă la nivelul secţiilor ATI acest lucru nu funcţionează. Pentru un pacient internat la ATI, perioada de internare este de cel puţin două săptămâni”, a explicat dr. Virgil Musta, pentru Digi24. 

La secţiile de ATI sunt internaţi în acest moment 502 pacienţi, un număr record, în timp ce numărul de paturi este de 850. dacă cifrele sse vor menţine pe un trend ascendent multă vreme, foarte curând, spune dr. Musta, numărul paturilor va deveni insuficiant, iar medicii vor fi puşi în situaţia să aleagă ce pacienţi tratează. 

„S-ar putea să nu putem interna unde au nevoie de ventilaţie mecanică şi acei pacienti s-ar putea să nu supravieţuiască. Problema rămâne la pacienţii critici şi la secţiile ATI”, a conchis medicul infecţionist. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite