Societate

articolul anterior articolul urmator

„Dreptate până la capăt“ sau pîine pe masă?!

6
7 Feb 2020 15:27:45
Adrian Majuru

În dreptatea dorită de puternici, diferită de aceea a celor disperaţi, România se îndreaptă către nicăieri. Au trecut ceva ani de la renumitul slogan al „dreptăţii până la capăt“ si de atunci traim in fata aceluiasi balaur politic.

Dacă prostimea poate fi minţită cu vreun slogan bine orientat, adevărul economic însă este devastator. El este singurul care nu poate fi înlocuit cu minciuna politică.

Muncitorilor şi specialiştilor din industria românească le-a fost promisă, de peste 30 de ani, retehnologizarea şi au primit în schimb eliminarea din piaţa de profil. Culmea ipocriziei este faptul că disperaţilor de la Oltchim, Arpechim, oţelăriilor rămase încă neatinse de jefuitori, li se aruncă din nou minciuna retehnologizării chiar şi în momentul în care sunt trimişi tăietorii de fier vechi, să le destrame fabricile şi să le vândă pe bucăţi.

România este aproape de incapacitatea de plată, iar economiile zilelor negre se topesc din buzunarele deznădăjduiţilor pentru a umple golurile lăcomiei, de partea cealaltă a baricadei.

Politicul nu mai are absolut nici o legătură cu ţara reală. Sunt ignari până în retina lor bolnavă, care refuză să prindă agitaţiile sociale de pe harta ţării. Păcăleala „ţintului secuiesc”, cu toate manifestaţiile extremiste, nu poate înlocui pîinea de la masa de prânz. Când foametea şi disperarea ajung să devină cotidianul fiecărei zile, nu mai există nici o şansă să fie oprită explozia socială cu vreo fantomă istorică pompată propagandistic de politrucii vechiului partid comunist.

În vreme ce românii îşi trăiesc disperarea tot mai împovărătoare pe fondul maimuţărelilor politice şi vedetismelor de mahala, imperiul vecin se joacă militar în Marea Neagră. Tocmai s-a născut un BRICS pentru lumea de mîine: forţele emergente şi-au dat mâna pentru a crea o forţă nouă la nivel mondial. Au resurse şi capital uman la discreţie. Şi sunt cuprinse de dorinţa puterii şi a răzbunării faţă de un inamic comun: USA. Vladimir Putin şi preşedintele Chinei au declarat că singurul element care le lipseşte este arma inteligentă, performantă, pe care o au americanii, dar împreună, în această nouă alianţă, vor reuşi să o realizeze în câţiva ani. Brazilia, Africa de Sud, India, China şi Rusia au acum un deziderat comun: o bancă a lor. Iar călcîiul nord-coreean a început să joace în afara jocului stabilit.

În acest timp România se destramă în interior. Totul este jefuit în continuare, mână în mână, de actualii şi foştii de la putere, în fapt o singură mafie, cu elemente rotative pentru a-i ameţi pe proşti. Iar în lipsa pâinii de pe masă orice slogan la scară istorică devine inutil. Înlocuirea lui cu revolta celor de jos este numai o chestiune de timp iar declicul se află in cuvintele anticului Euripide: „Drumul e anevoios şi primejdios întrucât Puterea iubeşte minciuna şi vrea minciuna“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Lucifer
7.02.2020, 15:32:51

Prea revoluţionar camaradul Majuru! România este Iadul pe Pământ, deci trebuie pornită o Revoluţie maj(u)oră!....

-1 (3 voturi)
Paun Al
7.02.2020, 17:16:02

Aceste descrieri ca si cand am fi spectatori ,niste chibiti ... a situatiei din Romania , ai politicienilor de la putere ... seamana cu niste cronici de spectacol social , de meci politic , cu lamentatii ale neputintei , in care politicienii sunt pe teren , la butoane , la decizii ... si spectatorii platitori ... in tribune . Plangandu-si de mila , sau plangand de mila tarii . Mentalitatea majoritatii este ca politicienii sunt un fel de stapani ai nostri , de la care asteptam sa faca , sa dreaga , "sa ne dea " ... ( "fura maica , dar ne mai da si noua cate ceva ") Asteptam sa se elimine ei singuri din sistemul politic , daca sunt corupti , sau daca fura ? Ori daca am intelege cat de cat democratia , daca am avea o minima responsabilitate pentru ce se intampla dincolo de usa casei fiecaruia ,in ceea ce numim localitate , tara ar trebui sa tratam politicienii ca pe angajati... ai platitorilor de taxe si impozite ... carora trebuie sa li se impuna o fisa postului . Cu reguli clare de eliminare din sistem , daca sunt corupti , sau incompetenti Asa ne manifestam ca spectatori ... unii indiferenti , altii neputinciosi , cu mentalitate de supus , cativa interesati ... Politicienii sunalesi si realesi de o majoritate , nu sunt cazuti din Luna . Impart si isi impart , ce iau de fiecare platitor de impozite . Ba se mai si imprumuta in numele nostru . O intrebare simpla . Dupa 30 de ani exista o majoritate in Romania, care sa nu mai voteze partide , indiferent de doctrina lor , care nu si-au exclus si nu-si exclud hotii si coruptii ? Partide care -i protejeaza in Parlament prin legi , sau de a fi cercetati de justitie ? Sa tot alegem de 30 de ani aceleasi partide care -si protejeaza hotii si coruptii , cu baroni putred de bogati ... imbogatiti din "serviciul " la stat , sau din afaceri cu statul ... si apoi sa ne plangem ca lucrurile merg prost in Romania ... este doar o expresie a prostiei , a neputintei , a complicitatii alegatorilor ... Einstein "Nebunia ( prostia ) înseamnă să faci acelaşi lucru în mod repetat şi să te aştepţi să obţii alt rezultat."

+6 (6 voturi)
Nirolf
7.02.2020, 17:58:25

@Paun Al Iata un comentariu normal . Este motivul pentru care il numesc excelent . Desigur , ca as avea completari si observatii , dar e pacat sa tulbur ceva armonios .

+4 (4 voturi)
Sorin Ionascu
7.02.2020, 20:50:59

De acord. Problema e ca majoritatea populatiei se complace intr-un sistem inertial in care ar vrea schimbarea, dar le e lene sau frica sa schimbe ceva. E mai simplu sa faci ce stii si ce ai mai facut deja, chiar daca rezultatul nu-ti convine, decat sa "risti" sa alegi o schimbare si sa te "arunci" in necunoscut. Mai mult, pe fondul unei degradari continue a sistemului educational, oamenii sunt tot mai putin capabili si dornici sa gandeasca, deci sunt tot mai usor manipulabili. Desigur, exista si exceptii, dar inca nu sunt suficiente pentru a crea a masa critica capabila sa determine un fenomen semnificativ. Restul prefera sa stea si sa-si planga de mila, dar fara sa puna mana sa schimbe ceea ce nu le convine. Intre ei sunt cei ce pleaca si despre care inca nu putem spune cat (mai) conteaza.

+3 (3 voturi)
ovidiu preda
8.02.2020, 20:28:34

Lui klaus nu-i pasa

Vezi toate comentariile (6)