Echipe mixte din funcţionari ai primăriilor şi ai IGSU, pentru rezolvarea problemei şcolilor care nu au autorizaţie pentru securitate la incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Gabriela Firea s-a întâlnit cu reprezentanţii IGSU pentru a rezolva problema şcolilor fără autorizaţie pentru securitate la incendiu FOTO Facebook / Gabriela Firea
Primarul Gabriela Firea s-a întâlnit cu reprezentanţii IGSU pentru a rezolva problema şcolilor fără autorizaţie pentru securitate la incendiu FOTO Facebook / Gabriela Firea

Primarul General, Gabriela Firea, împreună cu primarii celor şase sectoare ale Capitalei, au avut marţi, la sediul Municipalităţii, o întâlnire de lucru cu Secretarul de Stat, Raed Arafat, şi cu reprezentanţii IGSU şi ai ISU Bucureşti pentru a analiză situaţia construcţiilor aflate în incinta unităţilor de învăţământ care nu au în acest moment autorizaţie pentru securitate la incendiu.

 „Am convocat această întâlnire pentru că avem împreună o responsabilitate majoră, atât legală, cât şi morală, faţă de cetăţenii Bucureştiului. Trebuie să-i punem în siguranţă pe cetăţeni, nu să pasăm responsabilitatea de la o instituţie la altă. Îmi doresc să avem o colaborare interinstituţională eficientă şi găsim cele mai rapide soluţii, atât în ceea ce priveşte modificarea legislaţiei, cât şi pentru realizarea documentaţiei pe care primăriile de sector trebuie să o întocmească în vederea obţinerii autorizaţiei pentru securitate la incendiu, pentru toate şcolile, grădiniţele sau liceele pe care le au în administrare şi care nu au în acest moment acest document. Consider că avem nevoie de ajustări ale legislaţiei de specialitate pentru că nu putem într-un timp atât de scurt să reparăm ce nu s-a respectat timp de 27 de ani”, a declarat Gabriela Firea.

O problema comună cu care se confruntă edilii este aceea că, o mare parte din dosarele pe care le depun la ISU Bucureşti Ilfov pentru obţinerea autorizaţiilor, deşi  întocmite de firme acreditate şi sunt verificate de verificatori atestaţi, acestea  sunt respinse, pentru faptul că documentaţiile respective nu sunt puse în acord cu reglementările normativelor pe linie de securitate la incendiu.
În cadrul şedinţei, primarii de sector au semnalat faptul că, sunt o serie de lucrări de reabilitare şi igienizare, şi nu lucrări care afectează structura clădirii, care s-au executat la şcolile pe care le administrează şi se solicită o nouă autorizaţie pentru securitate la incendiu.

Secretarul de Stat, Raed Arafat, a afirmat că, în acest moment se lucrează la modificarea legislaţiei privind apărarea împotriva incendiilor în vederea simplificării procedurilor de obţinere a avizelor şi autorizaţilor, şi  a dat asigurări că edilii de sector vor beneficia de asistenţă tehnică de specialitate din partea reprezentanţilor IGSU pentru stabilirea măsurilor constructive necesare pentru punerea în acord a documentaţiilor necesare în vederea obţinerii actelor de autoritate.

La finalul dezbaterilor s-a stabilit constituirea a şapte comisii formate din reprezentanţi ISU şi ai primăriilor de sector, respectiv ai Primăriei Generale care vor face, începând de săptămâna viitoare, reverificări, în teren,  la toate unităţile de învăţământ care nu au în acest moment autorizaţie pentru securitate la incendiu. Astfel, în maximum două zile, primăriile de sector vor pune la dispoziţia IGSU lista cu şcolile unde au întâmpinat probleme în obţinerea autorizaţiilor urmând să se stabilească şi să se precizeze la faţă locului măsurile ce se impun.
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite