Efectele iernii, resimţite în 11 judeţe în ultimele 24 de ore: 128 de copaci au fost doborâţi de greutatea zăpezii sau de vântul puternic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Efectele iernii, resimţite în 11 judeţe în ultimele 24 de ore/ Imagine de Arhivă
Efectele iernii, resimţite în 11 judeţe în ultimele 24 de ore/ Imagine de Arhivă

Efectele iernii s-au resimţit, în ultimele 24 de ore, în unsprezece judeţe, unde 128 de copaci au fost doborâţi de greutatea zăpezii sau de vântul puternic, fiind afectate nouă autovehicule, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). În Mehedinţi, o ambulanţă nu a putut ajunge la o pacientă, aceasta fiind preluată de o autospecială.

Potrivit IGSU, în urma manifestării fenomenelor meteorologice caracterizate prin viscol, în cursul nopţii de luni spre marţi nu au fost înregistrate victime sau alte situaţii deosebite care să pună în pericol comunităţile.

Marţi dimineaţă, nu au fost sesizate autovehicule rămase înzăpezite sau persoane rămase blocate în zonele afectate de ninsori. Pompierii continuă misiunile de degajare a copacilor de pe carosabil şi autoturisme, precum şi a cablurilor electrice desprinse de pe stâlpii de înaltă tensiune.

La aceasta oră, nu sunt drumuri blocate, iar traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă.

"În ultimele 24 de ore, efectele iernii s-au resimţit în 11 judeţe (Argeş, Arad, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiş şi Vâlcea), constând în arbori doborâţi de greutatea zăpezii sau a vântului puternic, derapaje uşoare ale autovehiculelor în afara carosabilului, blocaje pentru perioade scurte de timp sau restricţii rutiere pe anumite sectoare de drum, pentru a permite derularea operaţiunilor de deszăpezire. Au fost afectate 9 autovehicule, doborâţi 128 copaci, 4 stâlpi şi un panou publicitar", arată IGSU.

Conform sursei citate, lipsa alimentării cu energie electrică rămâne în atenţia autorităţilor, marţi dimineaţă fiind înregistrate avarii în 313 localităţi. Echipele tehnice ale distribuitorilor de energie electrică se află în teren pentru a remedia cât mai repede avariile înregistrate.

De asemenea, în sprijinul populaţiei afectate şi al autorităţilor, IGSU a mobilizat, în cursul zilei de luni, în judeţul Timiş şase generatoare de mare capacitate pentru alimentarea spitalului şi a mai multor cartiere din oraşul Făget, iar în judeţul Caraş-Severin alte 5 generatoare de mare capacitate pentru alimentarea localităţilor Berlişte, Brebu, Târnova, Cornoţel şi Fârliug.

"O situaţie deosebită s-a înregistrat în localitatea Celnata din judeţul Mehedinţi, unde ambulanţa SMURD nu a putut ajunge la o pacientă care acuza dureri abdominale. Imediat a fost alertată o altă autospecială cu capacitate de trecere mărită care a preluat persoana şi a transportat-o de urgenţă la echipajul medical", mai arată IGSU.

Luni seară, pe drumul judeţean 703D, în localitatea argeşeană Răchiţele de Sus, un microbuz care transporta 20 de persoane nu a mai putut înainta din cauza zăpezii de pe carosabil. Echipele administratorului de drum au acţionat pentru curăţarea tronsonului, astfel încât autovehiculul să poată continua deplasarea în siguranţă.

Şi în judeţul Vâlcea, pe DN 7D, în zona localităţii Boişoara, două microbuze care transportau muncitori au rămas înzăpezite. Autorităţile locale au intervenit pentru deblocarea drumului, iar microbuzele şi-au continuat deplasarea.

Tot în judeţul Vâlcea, întrucât trenul Craiova-Sibiu a staţionat în gara Câineni din cauza condiţiilor meteo, cei 16 călători au fost preluaţi de un microbuz şi transportaţi la destinaţie, în siguranţă.

Reprezentanţii IGSU le recomandă oamenilor ca, având în vedere că zăpada s-a depus pe zonele pietonale, să meargă cu prudenţă pentru a nu aluneca, să se îmbrace gros şi să reducă timpul petrecut afară, la temperaturi scăzute.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite