Elevii s-au întors cu păduchi din vacanţa de iarnă. Aproape 250 de cazuri au fost înregistrate în şcolile din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 250 de cazuri de infestare cu păduchi au fost înregistrate în urma controalelor făcute de medicii şcolilor din Capitală după vacanţa de iarnă, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a Municipiului Bucureşti.

Medicii din instituţiile şcolare din Bucureşti au găsit 245 de cazuri de pediculoză, 2.143 de cazuri de angină, 18 cazuri de varicelă şi două cazuri de infecţii micotice, în urma triajului realizat în şcoli, după vacanţă de iarnă, informează Direcţia de Sănătate Publică, citată de News.ro

După efectuarea tratamentului împotriva păduchilor, la al doilea control au mai fost găsite doar şase cazuri, precizează DSP.

Media cazurilor de pediculoză este de 200-250 la fiecare triaj, mai arată reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Marian Banu, aceste controale sunt realizate după fiecare vacanţă de către cadrele medico-sanitare din şcoli, licee şi grădiniţe.

ISMB solicită părinţilor ca, în cazul în care cunosc cazuri de pediculoză sau de infecţii transmisibile, să anunţe Inspectoratul Şcolar pentru evitarea răspândirii acestora.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite