Emil Boc: "Firmele care angajează şomeri, scutite de plata CAS"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Emil Boc vrea să încurajeze angajarea de şomeri
Premierul Emil Boc vrea să încurajeze angajarea de şomeri

Firmele care angajează în acest an persoane intrate în şomaj vor fi scutite pentru un interval de şase luni de la plata contribuţiilor de asigurări sociale aferente acestora, decizia fiind luată în şedinţa de marţi a Guvernului prin ordonanţă de urgenţă, a anunţat premierul Emil Boc.

El a precizat că facilitatea va fi acordată dacă persoanele angajate se află în evidenţele agenţiilor de şomaj pentru cel puţin trei luni, iar angajaţii sunt menţinuţi în funcţie pentru 12 luni.

Mai citiţi şi:

Boc: "Dicuţiile din interiorul Guvernului nu reprezintă o dezbatere publică"

Emil Boc îi ameninţă cu remanierea pe Vlădescu şi pe Şeitan

„Angajaţii nu trebuie să mai fi lucrat în ultimele şase luni cu firma în cauză, pentru a se evita concedierile abuzive şi reîncadrarea persoanelor în condiţiile programului”, a spus Boc.

Potrivit proiectului de ordonanţă, angajatorii care, în anul 2010, pe locurile de muncă nou-create stabilesc raporturi de muncă cu persoane provenite din rândul şomerilor aflate în evidenţa agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă cu minimum teri luni anterioare datei stabilirii raporturilor de muncă şi pe care le menţin în activitate pe o perioadă de cel puţin 12 luni, beneficiază, pe o perioadă de maximum 6 luni de la data încadrării, de scutire de la plata contribuţiilor de asigurări sociale pentru aceste persoane.

Scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale nu va fi însă acordată firmelor care în ultimul an au mai avut raporturi de muncă încheiate cu aceste persoane şi nici angajatorilor care ocupă astfel posturile vacantate în ultimul an după concedierea unor salariaţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite