Societate

articolul anterior articolul urmator

Enervanţii care le ştiu pe toate

67
26 Nov 2013 15:13:42
Simona Catrina

Nu ştiu dacă aţi observat, dar în orice muşuroi de oameni există cel puţin unul mai deştept decât toţi. Indiferent ce i-ai spune, se uită la tine ca şi cum ai avea găurele în şosete. Are un dispreţ generalizat şi te contrazice. Nu înainte de a-şi bălăngăni capul ca o găină cu doctorat.

Deşteptul grupului a apucat întotdeauna să înveţe totul înaintea ta. Ştie el mai bine! Dacă-i povesteşti că ai fost în Bulgaria şi ţi-au luat poliţiştii şpagă, el îţi taie vorba: nu-i adevărat, au asprit ăia legea şi nu mai iau şpagă. Tu, care tocmai vârâseşi 10 euro în chimirul scatiului, rămâi prost când vezi cum fanfaronul din faţa încearcă să te convingă că delirezi. 

I-am zis unui tip, odată – asta când am prins un moment în care i-a tăcut fleanca doar cât să strănute – că impozitele din Canada, unde eu stătusem şapte ani, sunt mai mici decât la noi. El nu călcase în viaţa lui mai departe de malul gârlei (nu se urca în avion din principiu, dar, desigur, ştia totul şi despre avioane). Asta nu l-a împiedicat să-mi ghilotineze fraza şi să-mi spună că bat câmpii, întrucât ăia au taxe ascunse, pe care eu nu le văd.   

Altul căuta să ne convingă, la un moment dat, că nimic din ce-am învăţat noi prin şcoli nu mai e valabil. În schimb, era valabil tot ceea ce fermenta în mintea lui. În timpul liber, era expert în medicină, inginerie, albinărit, televiziune, modă, femei, politică şi în alte opt milioane de domenii. Practic, de la spionaj la ciupercile comestibile, de la cutremure la vaci, de la Obama la Cioacă, el cunoaşte toate detaliile mai bine decât toţi.

Am îndrăznit să-l contrazic într-o zi, când trăncănea că apa îngraşă. Nici dacă-i trăgeam pechinezul de coadă nu se uita la mine aşa opărit. Evident, a pledat două ceasuri pentru ideea lui genială. Când în sfârşit l-am deturnat către industria filmului, ca să mai vorbim şi altceva, a sărit pe noi ca un curcan umflat: e o prostie să te uiţi la filme, sunt manipulări americane şi îţi spală creierii, întrucât te scot din realitate.

La orice petrecere, e obligatoriu să vină câte unul care vrea să fie reginul balului: dansează în mijlocul cercului, vorbeşte mai tare decât toţi, are dreptate orice-ar necheza, organizează totul - de la ouăle umplute la muzică. E mai deştept decât gazdele, bucătarii, DJ-ul şi restul musafirilor. Odată, la un restaurant din Eforie, deşteptul de la masa noastră s-a holbat la masa vecină, unde vorbeau doi ruseşte. Şi când credeam că în sfârşit a fost înfrânt (el neştiind nicio buche de rusă), s-a întors spre noi şi a glăsuit, cu aer superior: ce tâmpiţi, i-auzi la ăştia, n-au dreptate deloc!        

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

67 Comentarii

Camelian Propinatiu
26.11.2013, 15:25:58

Multi astfel de enervanti ne intra si in casa, prin micul ecran!

+16 (16 voturi)
aurel aurel
26.11.2013, 16:01:30

Stati putin sa vedeti cati destepti or sa va contrazica acum...

+9 (13 voturi)
Nirolf
26.11.2013, 16:18:41

aurel aurel - eu personal n-am de gand s-o contrazic pe distinsa Catrina si nici pe dv . As observa insa ca articolul este o descriere extrem de apropiata de modul comportamental a unui anumit forumist "pretin" al meu . Deaceia cred ca textul trebuia insotit de precizarea :"orice asemanare cu ipochimeni din viata forumului nu este intamplatoare"

+10 (16 voturi)
Vanatorul/d.c.
26.11.2013, 16:04:42

Dom'le, n-are rost sa sa ne facem ca..nu am vazut..ca a aparut Simona..cu un text care ne cam bubuie pe toti..! Uite ca mi-am facut curaj..si va zic si voua, ca daca tot ne-a prins Simona..hai sa recunoastem barbateste ca..cam toti ne dam destepti..pe-aici..pe forum..! Aia-i..! Chestia nasoala e ca unul singur ne intrece pe toti, fratilor..! Un fel de popa la second-hand..! Dom'le, are asta un fason de atotstiutor, de ne baga-n depresie pe toti..! Zau asa..! Orice problema apare, tipul iti tranteste cateva citate biblice si vreo 2-3 observatii de..profiler ecleziastic aghezmuit ca lumea..si te lamuraste cat ai zice "Inger, ingerasul meu"..! Daca, paregzampl, il intrebi cate picioare are gaina, iti raspunde cu..morga unor ciolane fudule ce se cred deja moaste "cate vrea Dumnezeu" si ti-a luat maul..! In fata unui sarcofag savant ambulant ca asta, nu-ti ramane decat sa spui Aleluia si ..Aloha..!

-3 (21 voturi)
Radu Mircea
26.11.2013, 16:11:50

Corect doamna Catrina asta este oglinda forumului de fata si eu marturisesc cinstit ca uneori ma complac in a parea mai destept decit sunt . Atunci cind intilnesc fraieri mai mari ca mine .

+6 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (67)

Modifică Setările