Societate

articolul anterior articolul urmator

Epidemiolog, despre iminenţa valului patru: Probabil ultima zi în care toate judeţele au o incidenţă sub 0.1 la mie

19
25 Jul 2021 18:02:22
Autor: Cristina Morozan
Epidemiologul susţine că imaginea ar fi putut fi păstrată dacă ne-am fi vaccinat. FOTO Shutterstock
Epidemiologul susţine că imaginea ar fi putut fi păstrată dacă ne-am fi vaccinat. FOTO Shutterstock

Epidemiologul Octavian Jurma susţine, referitor la ziua de vineri, când toate judeţele au avut incidenţă sub 0,1 la mie, că a fost probabil ultima zi din 2021 când s-a înregistrat o incidenţă atât de scăzută.

„Aşa arată incidenţa oficială, vineri, 23 iulie 2021. Este o imagine memento, pentru că este probabil ultima zi din acest an în care toate judeţele din România se află cu o incidenţă sub 0.1 la mie”, a scris, duminică, Octavian Jurma, pe pagina sa de Facebook.

Epidemiologul susţine că imaginea ar fi putut fi păstrată dacă ne-am fi vaccinat.

„Am refuzat însă calea cea uşoară şi raţională a vaccinării în masă. Am ales însă calea cea grea şi emoţională a infectării în masă. Populismul politic a validat negaţionismul şi a alimentat antivaccinismul, pecetluind astfel soarta noastră”, a precizat Jurma.  

De altfel, dr. Octavian Jurma, afirma luna trecută că, chiar la nivelul scăzut de secvenţiere genomică din România: tulpina indiană va fi responsabilă pentru Valul 4, începând din toamnă.
    
„Nu doar că tuplina Delta (indiană) a fost confirmată oficial în România încă din luna aprilie 2021, dar se află deja în circulaţie comunitară şi în creştere exponenţială, chiar dacă tulpină Alpha (britanică) se află în scădere accelerată. Aşa cum se vede din graficul de mai jos ponderea variantei Delta să în totalul variantelor care produc îngrijorare creşte rapid. Astfel numărul total de infectări cu tulpină Delta a ajuns să fie de 2 ori mai mare decât tulpină Gamma (braziliană), deşi este în circulaţie de mai putin timp”, scria pe Facebook cercetătorul.
    
Dr. Octavian Jurma preciza că tulpina indiană o va înlocui pe cea britanică pe teritoriul Europei, dar şi în România.
 
„Avem, astfel, o confirmare rudimentară (testăm şi secventiem foarte puţin), că la adăpostul retragerii tulpinii Alpha (britanice), care ne-a lovit în valul 3, pandemia introduce pe front o armă semnificativ mai periculoasă. La rata curentă de creştere, tulpina Delta (indiană) va câştigă competiţia cu varinata Gamma (braziliană) şi va deveni dominată cel târziu în luna septembrie, dar mai probabil la finalul lunii august”, menţiona biostatisticianul. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

aldo moro
25.07.2021, 18:23:43

Acest epidemiolog trebuie să pună mâna pe carte și este pasibil de a fi dat în judecată și condamnat pentru promovarea unor inoculări cu arme genetice, de distrugere in masă, oamenii care s-au vaccinat sunt în mare pericol de a face boli foarte grave și de a muri. România are doar 25% vaccinați și bine a făcut, restul populației are imunitate naturală, de aceea s-a ieșit din valul 3 cu așa rată de vaccinare și numărul de noi cazuri este în continuare scăzut, in condițiile în care testele PCR sunt proaste și "aranjate" să arate infectarea atunci când ea nu există (vezi numărul de cicluri de amplificare). Datele oficiale din UK arată că așa zisa variantă delta este mai contagioasă dar mult mai puțin virulentă, minciunile furibunde ale guvernanților și ale acoliților în halate albe, Iude ale sistemului de sănătate care-și numără cu satisfacție arginții trădării profesiei de medic și de apăratori ai vieții, continuă furibund pe toate canalele, fiindcă scopul acestei p(l)andemii, acum declarat pe față și fără pic de rușine, este ca fiecare ființă umană să primească cel puțin două injecții criminale in deltoid. "Valul patru suntem noi Și-o să venim după voi"

-6 (30 voturi)
freeson freeson4
25.07.2021, 18:36:55

Dacă ar trăi în Rusia, i-ar cuprinde remușcările și ar sări de la etajul al paisprezecelea... 🙂

+5 (9 voturi)
alexx ionita
25.07.2021, 18:39:00

Cei care se imbolnavesc si nu s-au vaccinat trebuie lasati sa moara neasistati de cadre medicale.

-5 (17 voturi)
J0369 Wollf
25.07.2021, 18:53:55

😂😂😂😂...ce fumezi sau prizezi pe stomacul gol...

0 (4 voturi)
aldo moro
25.07.2021, 18:56:27

Dacă ești vaccinat, îți dau o temă de vacanța, mergi la medicul de familie și cere să faci analizele de sânge (inclusiv transaminaze,creatinină), apoi cere un examen ecografic de abdomen (ficat, rinichi, pancreas etc.) și o ecocardiografie. Roagă pe medicul de familie să compare aceste analize cu cele pe care le-ai făcut înainte de inoculări. S-ar putea să ai o surpriză extrem de neplăcută și să nu știi care mână îți scarpină mai bine capul. Spor la proteine spike!

-10 (24 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările