Societate

Este corect modul de raportare a deceselor cauzate de COVID-19?

16
27 Oct 2020 08:21:40
Vasile-Cristian Lungu

Cred şi eu, ca preşedintele Trump, că metodologia de numărare a morţilor, în cazul virusului chinezesc SARS-CoV-2 care provoacă boala COVID-19 este gândită pentru a şoca, pentru a tensiona opinia publică, per standardele recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii la care România este parte.

(Amintesc scurt aici că Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a făcut parte din conducerea unui partid comunist etiopian, catalogat de SUA drept organizaţie teroristă).

Spun asta pentru că modul în care categorisim moartea persoanelor în acest caz, în România, se face astfel: toţi cei care mor în spitale şi au doar urme de virusul chinezesc SARS-CoV-2 în sânge sunt raportaţi că au fost ucişi de SARS-CoV-2 (da, aţi citit corect!).

Cu alte cuvinte în România nu se face nici o diferenţă între cei care mor cu virusul SARS-CoV-2 în sânge şi cei care mor din cauza virusul SARS-CoV-2! Iar dacă acest lucru este adevărat este foarte posibil ca cifrele morţilor prezentate în mass-media să fie mult exagerate, mult mai mari decât cele reale deoarece sunt băgaţi în marea oală COVID-19, toţi cei care au decedat din cauza SARS-CoV-2 sau sunt suspectaţi că ar fi decedat din cauza SARS-CoV-2.

Astfel, COVID-19 trebuie raportată drept cauză a decesului, chiar dacă medicii nu ştiu sigur dacă infecţia cu noul coronavirus a şi cauzat moartea pacientului, iar COVID-19 trebuie menţionat pe certificatul de deces drept cauză a decesului pentru toţi oamenii decedaţi pentru care COVID-19 a cauzat, sau se presupune că a cauzat decesul. Mai mult, decesul pacientului confirmat cu boala COVID-19 nu poate fi atribuit unei boli preexistente, cum ar fi cancerele, bolile renale, pulmonare sau cardiovasculare, iar COVID-19 trebuie raportat ca şi cauză a decesului, independent de problemele medicale preexistente, spune Institutul Naţional de Sănătate Publică în metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, actualizată pe 28 aprilie 2020, în acord cu recomandările OMS.

Să vedem ce se întâmplă în SUA! CDC (departament din Ministerul Sănătăţii al SUA) afirmă următoarele: “COVID-19 trebuie raportat ca şi CAUZA decesului dacă acesta a cauzat decesul sau dacă SE PRESUPUNE că a cauzat decesul” (da, aţi citit corect!). Din această cauză Preşedintele Donald Trump a susţinut sâmbătă că sistemul de raportare a coronavirusului SUA este ''pe dos” şi că spitalele raportează în exces decesele cauzate de SARS-CoV-2.

Să-l ascultăm pe cel mai puternic om din lume, preşedintele Trump: „Dacă cineva suferă de inimă şi este aproape de moarte, şi chiar dacă nu e aproape de moarte, dar se infectează cu COVID, în SUA este trecut la COVID. Alte ţări nu fac asta. Vom începe să ne uităm la aceste lucruri pentru că sunt cam pe dos”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

West
27.10.2020, 08:33:30

nu-mi vine sa cred! fititi atenti ca nu toata presa si nu toti ziaristii sunt o turma de oi! nu toti sunt platiti si aserviti! mai sunt unii care arata exact REALITATEA!

+2 (8 voturi)
West
27.10.2020, 08:40:37

cea mai mare dezamagire sunt 'eroii' doctori, care sunt complici la aceste cifre panicarde si manipulatoare! ei stiu ca acei oameni n-au murit de covid si totusi, cu buzunarele pline de sporuri si salarii babane, ii declara ca fiind morti de covid! ce rusine! ar trebui sa-si manace diplomele acesti eroi! multi oameni sunt scarbiti de complicitatea acestor eroi, cand se va termina mascarada si veti vedea, daca vor sa arate cifrele ca sunt mai putini total morti si mai putini total pacienti ATI la sfarsitul anului, fata de anul trecut(deci se va vedea ca nu a fost nici-o apocalipsa) ei eroi--complici isi vor pierde toata credibilitatea! ii va scuipa lumea pe strada!

-1 (9 voturi)
adrian hora
27.10.2020, 08:56:58

hai sa ascultam ce spun medicii si nu politicienii licentiati in afaceri. sau pe trump, auzi pe cine a citat autorul referitor la covid, pe trump - LOL faptul ca autorul nu "crede" in covid nu are nici o valoare, sa petreaca cateva zile la ati printre bolnavii de covid de acolo, apoi sa vina si sa ne spuna ca se exagereaza.

+1 (9 voturi)
Jalba
27.10.2020, 08:53:29

Vasile-Cristian Lungu "Să-l ascultăm pe cel mai puternic om din lume, preşedintele Trump" Aveti cateva raportari eronate . Trump nu are cum fi cel puternic daca a fost pus presedinte de Putin . Apoi tarile care raporteaza corect sunt Rusia si Germania . Dar pentru asta trebuie un sistem medical ultraperformant ! Crede cineva ca romanii ar fi capabili sa determine vreodata care a fost cauza reala a decesului ?! Niciodata . Deci pentru tarile cu medicina bananiera stabilirea Covid ca cauza mortala e singura varianta tehnica .

-7 (7 voturi)
Jalba
27.10.2020, 09:14:17

" în România, se face astfel: toţi cei care mor în spitale şi au doar urme de virusul chinezesc SARS-CoV-2 în sânge sunt raportaţi că au fost ucişi de SARS-CoV-2 (da, aţi citit corect!)." Da da asta nu are nicio consecinta . Mortu tot mort ramane . Altceva are consecinte : Stabilirea unei dictaturi medicinale . In afara de Rusia si restul tarilor ortodoxe Belarus, Serbia, Bulgaria, Grecia, si Suedia care e caz aparte restul tarilor au implementat o dictatura vecina cu Legea Martiala . De aceea trebuie judecati ca Ceausescu .

+1 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările