Societate

Eşti gay? Stai naibii acasă!

100
9 Sep 2014 14:30:04
Florin Buhuceanu
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Te-ai crede în Rusia lui Putin. Ne aflăm însă fix în epicentrul civilizat al Bucureştilor în vara lui 2014, într-unul dintre cele mai scumpe săli de sport din Bucureşti. O ştiţi cu siguranţă, e locul unde un fost prim-ministru a fost fotografiat cam în fundul gol, pardon de expresie.

Loc occidental de altfel, cu respect pentru client – s-ar zice. Nu dacă eşti gay şi vii cu ai tăi copii la faţa locului. Ţi se atrage atenţia că eşti homosexual şi nu ai ce căuta acolo.

Te pui cu opinia omului, aflat acolo să îşi lucreze muşchii şi să nu fie deranjat de prezenţe indezirabile? Mesajul e fără echivoc, dublat de violenţă în faţa propriilor copiilor care au doar 3 ani. Mici, mici, dar suficient de mari pentru a pricepe fără umbră de îndoială că nu sunt bineveniţi. Ce să caute un homosexual într-o sală de sport? Cum îndrăzneşte dumnealui să facă sport acolo şi să utilizeze piscina, cu întreaga familie? Cum îndrăzneşte să aibă un partener de viaţă şi familie, denunţând stereotipul hedonismului iresponsabil?
 
Nu este primul incident de violenţă comis la World Class în ultimi ani. Managementul stabilimentului avea habar. Nu doar că nu îşi ia în serios serios clienţii agresaţi, dar îi apără pe agresori. Dumnealor, agresorii, au drepturi! Procedurile se modifică inept nu pentru a spori climatul de securitate al locului, dimpotrivă. După raportarea incidentelor, tatăl gay nu îşi mai poate schimba în vestiar copila de 3 ani. E trimis la closet. Curat murdar!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

asa uite
9.09.2014, 15:24:16

Domnule Buhuceanu, in primul rand nimeni nu zice sa stai acasa, ci doar sa nu te lauzi ca esti gay, ca doar nu e nici o lauda in asta. Problema cu vestiarul este ca voi nu va ganditi la fetita de 3 ani deloc. Ea chiar nu are ce cauta in vestiarul barbatilor, unde oamenii, in mod normal , se dezbraca. Daca cei doi gay (apropo, in Romania familia lor nu e legala) s-ar fi gandit la binele fetitei, nu cred ca ar fi dus-o in vestiarul barbatilor. Ar fi gasit o metoda sa o schimbe fara sa faca atata tam-tam. Da vad ca nici unul din ei nu si-a pus problema ce vede fetita acolo si cum o afecteaza (apropo, protectia copilului ce zice?), si in plus v-au pus pe tava material pentru stiri. Cred ca afisul de la World class e cat se poate de justificat, mai ales pentru binele copilului. Nu e nici un act de violenta (a fost cineva agresat cumva?) sau de discriminare ,asa cum vreti sa para, e doar o reactie normala a unor oameni zic eu normali. E doar o problema de bun simt.

+19 (45 voturi)
Radu Mircea
9.09.2014, 15:41:37

# asa uite Pina pe la 5 ani nici un copil nu-si constientizeaza sexul , observa cel mult ceva diferente . Cu domnul Buhuceanu sunt perfect de acord , iar pentru tine si pentru ceilalti ''contestatari''' oripilati ca doi oameni pot sa iubeasca altfel , de care nu ma indoiesc ca au sa apara , am o intrebare : Daca sotia mea se duce la toaleta femeilor cu fiul meu de doi ani si celelalte utilizatoare lesina la veredrea ''spectacolului'' are vreo responsabilitate pentru victime ???

-11 (39 voturi)
Eugen Tănăsescu
9.09.2014, 15:45:08

Ar fi trist ca acest caz sa se transforme intr-un element de propaganda pro sau contra, desi sunt convins ca domnului Buhuceanu ii convine. Ideea e insa alta. Respectam sau nu regulile interne ale unei organizatii? Cata libertate are o firma in a-și stabili propriul regulament de ordine interioara?

+2 (34 voturi)
pope juliette
9.09.2014, 15:30:39

marea problema a romaniei este lipsa de consecinte pentru discriminarea de orice fel. nu cred ca poti sa te astepti la altceva de la o societate in care remarci derogatorii, mai ales in sfera publica, la adresa multor minoritati, sunt trecute cu vederea si integrate la categoria "hai ma, ca-i caterinca". cand nu exista consecinte pentru politicieni sa u televiziuni cand fac comentarii de genul acesta, mi se pare greu sa te astepti ca ceva se va schimba. fiind gay, o alta problema pe care o am este ideea de toleranta. a tolera pe cineva e o chestie pe care cam faci de nevoie - tolerezi un vecin zgomotos sau un film prost, nu o persoana cu drepturi egale. nu vreau sa fiu tolerata pentru ca simpla folosire a termenului implica aptul ca sunt un motiv de disatisfactie si iritare care trebuie tolerat. acest gen de reactii homofobe vin dint-o educatie deficitara, niste valori morale pervertite de o religie organizata lacoma si arhaica dar si, sunt convinsa, in unele cazuri, dint-o frustrare sexuala a agresorului. sunt sigura ca o parte dintre cei mai inraiti homofobi sunt de fapt very much closted gays a caror orientare a fost ascunsa in fundul cel mai ascuns al dulapului de catre exact genul de comportament pe care l-au adoptat. int-un fel, sunt putin victime si ei.

-6 (26 voturi)
asa uite
9.09.2014, 15:51:06

Nu m-am oripilat (cel putin in comentariu) ca doi oameni pot face si altceva (iubi nu pot sa spun). Cu siguranta un copil constientizeaza sexul cam de pe la 2 ani. Observa si diferentele desigur, problema e ca diferentele de care vorbim nu sunt intre copii de aceeasi varsta, ci intre o fetita si un adult, deci uriase. daca sotia merge la toaleta cu fiul, intra in cabina, asa ca nu se intampla nimic vizibil. (dumneata nu ai sotie, nici copil, concluzia mea)

+3 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (100)

Modifică Setările