Etapa a doua a programului Rabla pentru electrocasnice începe astăzi. Vouchere pentru televizoare, laptopuri şi tablete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Etapa a doua a programului Rabla pentru electrocasnice începe astăzi, iar în cadrul acesteia, până în 18 iunie, se pot genera vouchere pentru televizoare, laptopuri şi tablete. Voucherele sunt în valoare de 400 de lei pentru televizoare, 500 de lei pentru laptopuri şi 300 de lei pentru tablete.

Potrivit Ministerului Mediului, începând de la ora 10.00, se vor putea genera vouchere pentru următoarele tipuri de electrocasnice: televizoare, laptopuri şi tablete.

Etapa a doua a programului Rabla pentru electrocasnice se va desfăşura până în 18 iunie.

Programul are anul acesta un buget de 75 de milioane de lei, cel mai mare din istoria sa, estimându-se peste 200.000 de beneficiari.

Cum ne putem înscrie?

Persoanele care doresc să beneficieze de oricare dintre cele nouă categorii de echipamente trebuie să intre în platforma de pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu şi să îşi genereze contul de utilizator. 

Programul a fost structurat în trei etape. Etapa 1 (21 mai - 4 iunie), pentru maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi aparatele frigorifice, Etapa 2 (4-18 iunie), pentru televizoare, laptopuri şi tablete, Etapa 3 (18 iunie - 2 iulie), pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare.

În total, sunt eligibile nouă categorii de produse: maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, aparate frigorifice, uscătoare de rufe, aparate de aer condiţionat, televizoare, aspiratoare, laptopuri şi tablete.

"În ediţia trecută au fost probleme în momentul înscrierii beneficiarilor, sistemul a cedat, motiv pentru care am regândit acest sistem şi în prima fază, printr-un proces foarte simplu se vor înregistra beneficiarii în sistemul informatic. Trebuie să menţioneze nume, prenume, localitate, judeţ, cod numeric personal, adresă de email şi număr de telefon valid şi are opţiunea de a încărca pe loc un buletin de identitate sau o carte de identitate şi o declaraţie pe propria răspundere că punem la dispoziţia AFM datele personale”, afirmă ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite