Societate

articolul anterior articolul urmator

Poliţişti, înjuraţi şi ameninţaţi cu toporul de un hoţ de lemne: „Băi, caschetare, scoţi pistolul la mine?” Cum a reuşit individul să scape nepedepsit VIDEO

21
6 Mar 2021 21:48:15
Autor: News.ro

Sindicatul Europol publică, sâmbătă seară, imagini cu un bărbat care înjură şi ameninţă poliţiştii, după ce i-a ameninţat cu un topor. ”Băi, caschetare, scoţi pistolul la mine?”, le spune, între altele, bărbatul, suspectat că sustrage lemne, aflat într-o maşină de teren. Sindicaliştii explică de ce nu s-a folosit armamentul din dotare şi nici nu s-a pornit în urmărirea suspectului, pe teren accidentat cu autospeciala.

”Poliţiştii ştiu că în cazul producerii vreunei avarii sunt cercetaţi administrativ şi li se impută costul reparaţiilor, conform unor proceduri emise de către mai marii instituţiei care au văzut infractori doar la televizor”, afirmă sindicaliştii.
 
Sindicatul Europol a publicat, sâmbătă seară, imagini cu un bărbat care ameninţă polişiştii şi le adresează injurii.
 
”Scena a avut loc în ziua de 4 martie, în comuna Runcu, judeţul Gorj, colegii noştri, poliţişti şi jandarmi, fiind ameninţaţi cu un topor de către un individ al cărui hobby este off-road-ul combinat cu furtul de material lemnos din pădurile patriei. Bineînţeles, că la vederea acestui om al pădurilor, poliţiştii l-au somat să înceteze acţiunea violentă, iar la scurt timp după incident, individul în cauză a găsit de cuviinţă să se apropie de colegii noştri, să-i ameninţe şi să-i înjure pentru că şi-au permis să execute o pândă în zona în care se fură material lemnos”, au scris sindicaliştii alături de imagini.
 
Poliţiştii explică de ce nu s-a folosit armanetul din dotare: ”Au evitat să-i pună viaţa în pericol femeii care-l însoţea în maşina de teren pe "academicianul" din imagini şi care executa toate solicitările sale, inclusiv aceea de a-i filma pe poliţişti încercând să inducă ideea că aceştia l-ar fi ameninţat cu folosirea armelor de foc în mod nejustificat”.
 
De asemenea, sindicaliştii explică de c enu s-a pornit în urmărira suspectului.
 
”Iar în ceea ce priveşte decizia de a nu pleca în urmărire cu "autospecialele" din dotare, în zonele cu teren accidentat, poliţiştii ştiu că în cazul producerii vreunei avarii sunt cercetaţi administrativ şi li se impută costul reparaţiilor, conform unor proceduri emise de către mai marii instituţiei care au văzut infractori doar la televizor. În prezent, acest individ se ascunde în munţi, în zone greu accesibile şi este cercetat pentru ultraj, pe numele său fiind emis un mandat de aducere pentru a fi prezentat în faţa procurorilor. Acesta este rezultatul reformei din MAI şi a legislaţiei refractare care este interpretată în majoritatea cazurilor în defavoarea poliţiştilor”, au mai scris pe facebook sindicaliştii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

Englezu Claudvikus
6.03.2021, 21:52:52

Militia din Romania nu mai are credibilitate in tara asta .

-1 (21 voturi)
Maresalul Barâşnikov Barâşnikov
6.03.2021, 22:10:43

De ce nu ati tras in cauciucuri cand a venit langa voi?

-2 (20 voturi)
Utilizator Adevărul
6.03.2021, 22:19:16

Comentariu considerat abuziv.

Pop Dan
6.03.2021, 22:31:23

Toata ziua sindicatul Europol arata cat de greu le e la politisti ca n-au echipamente, ca salarii, ca sporuri, ca una, ca alta. SIndicatul nu poate discuta direct cu ministrul sau reprezentantii Politiei si sa ne scuteasca de parerile lor?

+9 (9 voturi)
Frana Progresului
6.03.2021, 22:40:47

Politistii trebuie sa ia ceva cursuri de vocal death metal, ca la vocea aia cand someaza nu sperie nici un bebelus. Mai mare rasul de organe ale legii.

+12 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (21)

Modifică Setările