articolul anterior articolul urmator

Eutanasia, pe când şi-n România?

60
13 Mar 2014 20:02:55
Adrian Munteanu

60 Comentarii

Biky
13.03.2014, 20:43:30

"Mai departe,fiecare dintre dumneavoastră,"stimați cititori",aveți suflet si minte..."...corect,...adresându-va doar cititorilor D-tra!!! Eu mi-am permis sa adaug ghilimelele de rigoare in comentariul meu,...caci cele câteva miliarde de locuitori a Terrei au "suflet si minte"!!!... Aveți dreptate,...foarte complicat subiectul abordat,...gandesti folosind mintea si simți cu inima,....părerile sint Împărțite de la individ,...la individ!!! Eu as fi intru totul de acord cu propria-mi eutanasiere daca m-as afla intr-o astfel de situatie,...si chiar daca nu am fost pus niciodata in situația de a "decide" pentru alții,....as fi de acord gândindu-ma doar la faptul ca "eliberez" acea persoana de Suferința care il macină,...Conștient fiind in același timp de faptul ca nu ii pot Anula Suferința inutila decat "asa"!!!.... D-le Adrian Munteanu,...mi-e unuia mi-a placut mult articolul,...chiar daca subiectul abordat de D-tra este atat de delicat!!!....Tristețea si Suferința face parte din viața cotidiană,...si dac le putem "elimina" macar intr-o oarecare măsura,...in situații fara alta ieșire,....este mai bine in opinia mea sa spui "da",...in abordarea de fata,....decat "nu"=Suferința inutila!!!

+2 (12 voturi)
Biky
13.03.2014, 20:45:06

Erata,..."daca"!

+1 (1 vot)
Radu Mircea
13.03.2014, 20:58:44

Astept sa va bage in seama bunii nostri crestini si popi abonati la site-ul asta . Pe urma voi comenta .

-4 (12 voturi)
Biky
13.03.2014, 21:28:59

Radu,...nu o sa comentezi niciodata,...caci si daca vor citi articolul,....popii nu vor comenta!!!....hi,hi,hi,...apropos de ei,...nu de tine!!! O seara plăcută!!!

-1 (9 voturi)
man dana
13.03.2014, 21:36:26

As prefera sa se investeasca in domeniul paliativ decat in eutanasie. Eutanasia activa imi da frisoane prin faptul ca implica participarea mai multor persoane la actul sinucigas. Pacientul- ce e mai mult sau mai putin constient si solicita sa fie eutanasiat, medicul ce-i prescrie “reteta”, asistenta ce-i injecteaza substanta letala, rudele sale ce asteapta deznodamantul pe coridor. Suferintele fizice si psihice, pot afecta deplinatatea mintala a pacientului, ce din disperare, solicita eutanasia. Daca ar avea parte de o ingrijire paliativa adecvata, nu cred ca ar mai ajunge in situatia de a o cere. Cat priveste eutanasia pasiva o vad imorala, pentru ca deconectezi de la aparate un om ce nu se poate apara. In cazul in care pacientul poarta asupra sa un document in care se mentioneaza ca in caz de accident sa nu fie tinut in viata prin mijloace artificiale, atunci medicii trebuie sa-I respecte decizia , sa incerce sa-l salveze , iar daca nu e posibil, el se va stinge pe cale naturala, e dreptul sau ca pacient. Insa sa-l conectezi la aparat, sa-l tii in viata, ca dupa sa-l ucizi la cererea familiei , ce vrea sa “scape” de o povara, pentru ca nu au taria sa indure, e imoral.

+6 (8 voturi)