Societate

articolul anterior articolul urmator

Evoluţia simptomelor la bolnavii de COVID-19

10
25 Mar 2020 21:09:29
Autor: Valentin Bolocan

Un grup de medici români a realizat un material despre evoluţia în timp a simptomelor la bolnavii de infectaţi cu coronavirus.

Astfel, în prima zi, bolnavul prezintă febră, tuse seacă şi posibile stări de oboseală. În ziua a cincea, bolnavii, mai ales cei în vârstă, se pot confrunta cu greutăţi de respiraţie.

Potrivit unui studiu al Universităţii din Wuhan, în ziua a şaptea, pacienţii necesită internare, iar 24 de ore mai târziu este posibilă conectarea la ventilatoare.

În ziua a zecea, dacă lucrurile se înrăutăţesc, pacientul ajunge la Terapie Intensivă. După 17 zile de la debutul bolii, în principiu, pacienţii îşi revin şi sunt externaţi. 

Pe de altă parte, nouă din zece pacienţi infectaţi cu coronavirus au prezentat febră, iar şase din zece s-au plâns de tuse seacă. Apoi, un pacient din şapte a prezentat dureri în gât sau musculare, iar o parte dintre cei infectaţi au spus că au avut probleme digestive, diaree sau greaţă, se mai arată în postarea grupului „Suntem Cadre Medicale”. 
 
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

samurai _x
25.03.2020, 21:37:12

e groasa : iar ca sa nu imbolaviti la intamplare medici si pacienti inchideti spitalele din esantionul 2 pentru 2 saptamani pana cand au protocoale personalizate cu zone murdare si curate cu organizare facuta pt fiecare dintre ele de catre armata si dsp pana nu au stoc de echipamente de protectie. niciun spital nu trebuei sa functiuneze decat in situatia in care trateaza orice pacient ca pacient cu c19 (ca protectie si organizare interna) de asemenea testati random sau total toate categoriilede risc care au contact cu populatia- preoti, medici, politie care e in trafic, ramata care executa misiuni

0 (4 voturi)
laura reus
25.03.2020, 22:02:12

Ați uitat ca incubatia durează în medie 14 zile, perioada în care persoana contaminata nu are simptome dar transmite virusul. Când pacientul are simptome, poți fi sigur ca a transmis virusul la mai multe persoane. Virusul nu sare ci se transmite prin picăturile de saliva pe care le emitem vorbind, tusind, strănutand, pe care le avem pe mâini atunci când ne punem mâinile pe fata, în nas, gura sau ochi. Nu e bine sa dam mana, sa ne îmbrățișam. Educarea populației și informarea cu rost ajuta oamenii sa se îndepărteze unii de alții și sa se protejeze. Și când fiecare înțelege de ce face toate gesturile mărunte, transmiterea virusului incetineste și spitalele se pot pregăti. Dar toate astea se vor face în România la pandemia următoare ca acum e prea târziu.

+5 (5 voturi)
silent warrior
25.03.2020, 22:38:50

Laura reus Incubatia e in medie 3 zile maxim 5. In nici un caz nu poate fi 14 zile.... 14 zile e in mod exceptional , iar in mod curent dupa 14 zile la formele usoare si moderate ar trebui sa fii vindecat.

+4 (4 voturi)
laura reus
25.03.2020, 23:17:02

E mai simplu sa credem ce ne convine decat sa cautam informatie. Credem deci nu putem fi atinsi contra stim deci suntem obligati sa gandim moartea.

ovidiu preda
25.03.2020, 22:47:34

Daca porcaria asta de virus chinezesc va ajunge sa se corceasca cu ebola....la revedere, se va ajunge la ce e scris in apocalipsa...

-3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (10)