Evoluţie favorabilă pentru transplanturile pulmonare de la „Sfânta Maria“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Starea pacienţilor care au suferit transplant pulmonar este bună
Starea pacienţilor care au suferit transplant pulmonar este bună

Cei doi pacienţi care au suferit transplanturi pulmonare au o evoluţie favorabilă, a anunţat, luni, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. Primul dintre ei urmează să fie transferat pe secţia de pneumologie a Spitalului Colentina, iar al doilea este încă pe secţia de ATI.

„Starea pacientului E.A., în vârstă de 47 de ani, care a beneficiat de al doilea transplant pulmonar din România, la Spitalul Clinic Sfânta Maria, este bună, la aproape o săptămână de la intervenţie. Pacientul a respirat singur la 24 de ore de la transplant“, potrivit unui comunicat de presă transmis de către Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

Conform protocolului, el se află în continuare internat în Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă, iar echipa medicală va decide transferul său într-o rezervă dedicată pacienţilor transplantaţi în cursul săptămânii viitoare.

Pacientul face şi exerciţii pentru a-şi îmbunătăţi capacitatea respiratorie.

Şi primul pacient care a beneficiat de transplant pulmonar la Spitalul "Sfânta Maria" se simte bine, la aproape trei săptămâni de la operaţie.

"În acest moment, pacientul, în vârstă de 36 de ani, se află internat într-o rezervă, iar evoluţia post-transplant este favorabilă. Mai mult decât atât, pacientul A.M. face plimbări zilnice în curtea spitalului. El urmează să fie transferat, săptămâna viitoare, în Secţia de Pneumologie de la Spitalul Clinic Colentina, pentru reabilitare medicală, după care va putea fi externat. Protocolul de tratament este similar celui de la Clinica MHH din Hanovra, unde pacienţii sunt reabilitaţi postoperator în centrul medical din Bad Fallingbostel, la aproximativ 70 de kilometri distanţă", se mai arată în comunicat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite