EXCLUSIV Premierul şi-a falsificat CV-ul. Preşedintele Universităţii din Catania: Victor Ponta nu a făcut niciun master la Universitatea Catania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Referitor la solicitarea dumneavoastră, pot să vă confirm că Victor Ponta nu a fost niciodată masterand la Universitatea noastră", este răspunsul trimis de Antonino Recca, preşedintele Universităţii din Catania, Italia, la solicitarea ziarului "Adevărul".

UPDATE 19.00: Universitatea din Catania a oferit cotidianului "Adevărul" şi o completare la răspunsul în care spunea că Victor Ponta nu a urmat cursuri de master la această instituţie.

În această precizare, trimisă chiar din cauza scandalului existent în România,  Biroul de Presă spune ceea ce dezvăluise premierul: a fost doar un
“corso di perfezionamento” (curs de perfecţionare).

Program de master, aşa cum a explicat preşedintele Universităţii din Catania, nu a făcut.

Până la această oră, biroul de presă al Guvernului nu ne-a răspuns la întrebarea cheie: De ce a trecut Victor Ponta în CV, timp de ani de zile, existenţa unui master pe care nu l-a urmat niciodată.

UPDATE  Nici premierul Victor Ponta şi nici Biroul de presă al Guvernului nu au răspuns până la această oră cererii cotidianului "Adevărul" de a lămuri absenţa masterului de la Catania, master care a figurat ani de zile în CV-ul său, dar care n-a fost niciodată absolvit.

Deşi nu a răspuns solicitării noastre, Ponta a publicat pe blogul personal un răspuns în care spune că a făcut un curs de drept penal internaţional la Universitatea din Catania, curs finalizat cu o diplomă.

Diploma, pe care a trimis-o şi cotidianului "Adevărul", arată că premierul a absolvit un curs de formare avansată, cee ace este cu totul altceva faţă de un master, cum a scris el în CV şi cum a putut citi toată lumea în CV-ul său valabil înainte de 19 iunie 2012.

Ponta şi-a publicat pe blog diploma de la Catania. Ea nu este o diplomă de masterat, aşa cum a scris în CV, ci de absolvire a unui curs de formare

Dă click pe imagine pentru a mări!

Răspunsul lui Antonino Recca

Victor Ponta şi-a falsificat CV-ul, dovedeşte răspunsul primit de la prestigioasa Universitate din Catania.

Dă click pe imagine pentru a mări!

CV-ul în care apare masterul de la Catania

Reamintim că timp de 12 ani, în CV-ul premierului Victor POnta a figurat un master în drept penal internaţional pe care l-ar fi făcut între martie şi iunie 2000, la Universitatea Catania, Italia.

Acest master a dispărut suspect din CV-ul premierului, imediat după izbucnirea scandalului plagiatului.

La numai o zi după ce revista ştiinţifică "Nature" dezvăluia că lucrarea de doctorat "Curtea Penală Internaţională" este copiată din mai multe lucrări ale altor autori, Ponta a şters din CV masterul din Catania.

A schimbat până şi CV-urile mai vechi, de exemplu pe cel afişat pentru legislatura 2004 - 2008.

Premierul Victor Ponta a explicat presei că a şters masterul din Catania, deoarece a dorit să păstreze în CV doar ceea ce îi "cere legea pentru a fi prim-ministru".

Societatea Timişoara atacă: „PSD nu crede în egalitatea în faţa legii"! Aflaţi reacţia reprezentanţilor partidului!

Societatea „Timişoara": „Îndemnăm pe toţi concetăţenii să participe la mitinguri"

Scandalul politic din România a fost comparat cu o mare gafă a politicii americane

Ce spune Constituţia despre suspendarea Preşedintelui

Cine este personajul „Dottore", apelativul cu care i s-a adresat Băsescu lui Ponta

Şi ei au fost acuzaţi de plagiat, dar au demisionat!

Viorel Marineasa: "Ponta nu ştie ce este munca ştiinţifică. Trebuie să îşi dea demisia"

Află câte persoane au semnat petiţia care cere demisia premierului

Daniel Vighi, profesor universitar: "Onestitatea este mai presus de orice"

Universitarii din Timişoara cer demisia lui Ponta: "Ne face de râs în toată lumea"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite