Familia Roman: lux comunist, lux capitalist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât Petre Roman, cât şi fosta sa soţie, Mioara Roman, provin din familii de înalţi demnitari  comunişti, care au beneficiat de privilegiile fostului regim. Cele două fiice ale cuplului Roman s-au bucurat şi ele de situaţia privilegiată a părinţilor. Ele şi-au petrecut copilăria în zona Victoriei, iar apoi s-au mutat în Primăverii. 

Membrii familiei Roman, cu mic, cu mare, au crescut în vile de lux, în zonele cele mai bune ale Capitalei, indiferent de regim. Vile de protocol acordate de guvernul comunist, vile de protocol acordate de guvernele democratice. În aceste condiţii, abandonarea unor astfel de locuinţe nu poate fi uşoară. Fiicele cuplului Roman s‑au bucurat şi ele de privilegiile de demnitar date de statutul bunicilor şi al părinţilor. Au copilărit în zona Victoriei, pentru ca imediat după Revoluţie să se mute în cartierul Primăverii.

Oana, vilă în Pipera

Fiicele Mioarei Roman au o situaţie materială prosperă şi ar putea oricând să-şi ajute mama. Fiica cea mică, Oana Roman (35 de ani), este director de imagine al companiei aeriene Blue Air şi PR al hotelului de patru stele Ramada, din Piteşti. Ea locuieşte într-o vilă dintr-un complex reziden­ţial situat în Pipera. În afara celor două slujbe, Oana se ocupă şi de propriile afaceri. Ea este asociată în mai multe firme, printre care Rio Int Consult SRL (activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management), Paradis Latino SRL, Pell-Amar SRL (produse cosmetice). Oana nu este căsătorită, iar relaţiile sale amoroase au făcut deliciul presei. Unul dintre iubiţii acesteia a fost un dansator de streaptease, Cornel Păsat.

Oana Roman a reuşit să se aşeze la vila ei, în cartierul Pipera Foto: MARIAN ILIESCU



Catinca stă cu mama

Cealaltă fiică a Mioarei Roman, Catinca Zilahy (44 de ani), şi-a încercat şi ea norocul în afaceri, devenind cunoscută nu numai ca fiica vitregă a lui Petre Roman, dar şi ca designer. Creaţiile sale vestimentare au fost expuse la numeroase prezentări de modă, ultima chiar în iunie 2011. Catinca este asociată în firmele Antz Production SRL (producţie video), Caliza Prod SRL (fabricarea de articole de îmbrăcăminte din piele) şi Club Folies SRL (baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor).

image

Anul trecut a deschis un club de noapte exclusivist, Folies Palace, care însă nu a rezistat decât câteva luni. Viaţa sa sentimentală a fost una destul de zbuciumată. Tatăl fiicei sale, Calina (11 ani), este un fost stripper, Petre Dumitrescu.  Acum, Catinca stă, împreună cu fiica ei, în vila de protocol de pe strada Nikolai Gogol. Chiar şi Mioara Roman a intrat în afaceri. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Mioara Roman este asociată în firma Kasta Servimpex SRL (captarea, tratarea şi distribuţia apei, construcţii).

Petre a copilărit în Primăverii, Mioara-pe Bulevardul Dacia

Petre şi Mioara Roman, în 2008, pe holul Tribunalului Bucureşti, când s-au  prezentat în faţa instanţei pentru divorţ

Recomandat de activitatea din timpul Războiului Civil din Spania (1936-1939 ), ca membru al brigăzilor internaţionale comuniste şi a muncii depuse la Moscova în slujba regimului stalinist, în perioada 1939-1944, Valter Roman, tatăl lui Petre, a ocupat funcţii înalte şi în România comunistă. În 1946 a fost numit şef al Direcţiei de Educaţie, Cultură şi Propagandă a Armatei, iar între 1947 şi 1951 a ocupat postul de şef al Direcţiei Superioare Politi­ce a Armatei. În 1951 a devenit membru al CC al PCR şi ministru al Poştelor şi Telecomunicaţiilor. Din 1954 a fost director al Editurii Politice. A murit în 1983, la 70 de ani, în urma unei operaţii pe cord. Fiind înalt demnitar comunist, familia sa s-a bucurat de privilegiile regimului. A trăit în lux. De altfel, Petre Roman a copilărit în cartierul Primăverii, alături de alţi copii de demnitari comunişti.

Astăzi, la 67 de ani, Petre Roman este la a doua căsătorie. După ce a divorţat de Mioara, în 2008, s-a recăsătorit cu solista Silvia Chifiriuc (39 de ani), cu care are şi un băieţel în vârstă de aproape 2 ani. Tatăl Mioarei Roman a fost şi el înalt demnitar comunist. Ion Georgescu a fost diplomat de carieră, cu stagii de perfecţionare la Paris, Roma şi Geneva. În 1945, Ion Georgescu a fost numit prim-secretar al Ambasadei României la Varşovia. Ulterior, acesta a fost ambasador al României la Cairo, Bagdad şi Alger. Familia Georgescu a lo­cuit timp de mai mulţi ani într-un imobil din Bulevardul Dacia. După căsătorie, Mioara şi Petre Roman au locuit într-o casă de pe Bulevardul Lascăr Catargiu, după care s-au mutat într-un apartament spaţios, de peste 100 de metri pătraţi, de pe Calea Victoriei.

image
image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite