Felix vrea daune de la ruda care l-a deconspirat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Voiculescu vrea despăgubiri de 136.000 de euro de la verişoara sa, Paraschiva Silaghi
Dan Voiculescu vrea despăgubiri de 136.000 de euro de la verişoara sa, Paraschiva Silaghi

Senatorul Dan Voiculescu se consideră denigrat de către verişoara sa şi a acţionat-o în judecată.

Senatorul PC Dan Voiculescu îi cere verişoarei sale Paraschiva Silaghi, cea care a deconspirat turnătoriile făcute de acesta la Securitate, daune morale de 136.000 de euro, pentru prejudiciul de imagine suferit în urma mai multor declaraţii publice făcute de aceasta. „Felix" este nemulţumit de asocierea imaginii sale cu cea a naziştilor sau a Securităţii.

După ce Curtea Supremă de Justiţie a respins cererea extraordinară de revizuire a verdictului de colaborator al Securităţii, Dan Voiculescu o cheamă la Judecătoria Sectorului 1 pe verişoara sa din Germania, Paraschiva Silaghi.  Senatorul PC o acuză pe verişoara sa de defăimare şi cere instanţei să o oblige să-i plătească 136.000 de euro daune morale pentru declaraţiile publice făcute împotriva sa, publicarea sentinţei definitive în trei cotidiene şi plata cheltuielilor de judecată. „Fapta de a defăima şi a denigra pe reclamant (n.r. - Dan Voiculescu), prin afirmaţiile făcute în faţa ziariştilor şi a televiziunilor, afirmaţii ce au fost preluate pe toate canalele media, prin prezentarea imaginii acestuia într-o manieră negativă şi nereală, prin imputări şi acuze grave şi aprecieri vădit tendenţioase reprezintă, din punct de vedere juridic, o faptă ilicită",  se arată în cererea de chemare în judecată.

Ce l-a deranjat pe „Felix"?

Declaraţiile făcute la două posturi de televiziune şi mai multe articole din presa scrisă au fost ataşate dosarului de la Judecătoria Sectorului 1. O declaraţie făcută de Paraschiva Silaghi, la emisiunea „Naşul", din data de 8 iunie 2011, l-a deranjat în special pe senator: „Îl compar, dacă vreţi să mă înţelegeţi foarte bine, cu personajele din vremea lui Hitler. În societate arătau că sunt umani, dar el nu a  fost uman. Şi părinţii mi i-a băgat la puşcărie." 

Voiculescu a atras atenţia judecătorilor asupra acestor afirmaţii: „negativizarea imaginii reclamantului rezultă din asocierea sa cu teme considerate public «vulnerabile», de mare risc imagologic (Hitler, nazişti, închisoare, Securitate, premeditare)."

Silaghi: „Este de râs"

Contactată de reporterii „Adevărul", Paraschiva Silaghi a declarat că „este de râs" procesul deschis de vărul său. „Am dreptul la păreri şi la comparaţii personale. Îmi menţin toate afirmaţiile făcute", a mai spus aceasta. „Ca să ajungă senator trebuie să fie om. Dânsul nu a fost om", a ţinut să precizeze Silaghi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite