Societate

articolul anterior articolul urmator

Femeie creştină torturată şi violată timp de 9 ore de militanţii jihadişti în Siria, înainte de a fi ucisă cu pietre

24
22 Jul 2019 12:02:15
Cătălin Sturza

O femeie creştină în vârstă de 60 de ani a fost torturată şi violată timp de nouă ore, în Siria, de militanţii islamişti al-Nusra. După care a fost ucisă cu pietre.

Femeia se numea Suzan Der Kirkour şi era profesoară de limba arabă. Femeia a fost răpită, se pare, din casa ei de militanţii jihadişti. Calvarul femeii a început pe 8 iulie, luni după-amiaza, şi s-a încheiat abia marţi dimineaţa, potrivit International Concern.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a raportat crima: „Corpul ei purta urmele torturii. Conform raportului medico-legal, femeia a fost torturată timp de nouă ore înainte de a fi lapidată şi ucisă de persoane neidentificate.“ Conform Christian Post, atacatorii sunt membri ai organizaţiei islamiste Jabhat al-Nusra.

Războiul civil din Siria, care durează deja de nouă ani, i-a obligat pe majoritatea creştinilor din Siria să părăsească ţara. Înainte de război, creştinii reprezentau aproximativ 10% din populaţie. Organizaţia International Concern avertizează că suntem martorii „exterminării lente, dar feroce a creştinismului din Siria – o ţară unde acesta există de peste 2000 de ani“.

Organizaţia SOS Chrétien’s d’Orient a scris: „Calvarul femeii a fost extrem de crud. Realitatea este la fel de crudă. (...) O fecioară la 60 de ani, a murit fiind agresată, iar şi iar, de jihadiştii din al-Nusra (...) Ca martiră, ea se alătură, în Rai, altor mii de fraţi creştini, care au murit la rândul lor în arena barbariei“.

Încă o ştire despre care, foarte probabil, nu vom citi nimic în ziare. Pentru că oamenii precum Suzan Der Kirkour sunt prea creştini pentru stânga din lumea noastră occidentală; şi prea străini pentru dreapta din lumea noastră occidentală.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

24 Comentarii

Alfa Omega
22.07.2019, 12:19:49

Catalin Sturza , felicitari pentru articol !Sa nu uitam ca pe langa 10% crestin din Siria au emigrat in Europa de 5 ori mai multi musulmani cruzi si fanatici asa cum au fost aceia care au torturat si omorat aceasta femeie crestina !

+10 (14 voturi)
antipozi
22.07.2019, 12:20:30

Comentariu considerat abuziv.

Edmond Bodha
22.07.2019, 12:52:36

In Siria si Irak islamistii radicali au distrus comunitati crestine vechi de 2000 ani, sau populatii foarte vechi, cum ar fi de exemplu asirienii. Insa din partea progresistlilor n-ai sa vezi un gest de revolta, deoarece doctrina neomarxista proclama ca imperativa integrarea Islamului in societatea occidentala si discriminarea pozitiva a adeptilor acestei religii.

+8 (12 voturi)
Maleficio Decenu
22.07.2019, 13:24:10

Silenzio stampa aproape peste tot,soarta unei creștine de 60 de ani,pensionară se ocupa de grădina bisericii lapidată etc numai pentru că își făcea cruce.Ia să fi fost ”fiorosul” de Assad în colimator,toată presa ipocrită occidentală vuia de-a dreptul,toate agențiile controlate de ”cârlionți” știau un singur lucru:”Bomb Assad,bomb Syria,bomb Assad”.Da așa.... un fost corp uman,trecut în neant,făcut terci din cauza tirului de pietre mici și dese, o zdreanță de cadavru creștin jertfit pe altarul urii numai pentrru că știa un lucru: ”În numele Tatălui,Domnului,Și Sfântului Duh...Aaaaaaamin”

+1 (9 voturi)
marius cristian
22.07.2019, 15:01:12

iar criminalii din Jabat Al Nusra sunt lacheii musulmani ai americacanilor , deci ....

-5 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (24)