Societate

articolul urmator

Femeile din Polonia vor fi obligate să nască fetuşi cu defecte congenitale

67
25 Oct 2020 15:52:46
Maria Cernat
Ana Ovcaric
Ana Ovcaric

Înalta Curte de Justiţie a Poloniei a decis săptămâna aceasta că situaţiile în care fetuşii prezintă defecte congenitale nu mai sunt considerate a fi o justificare pentru întreruperea sarcinii.

Cu alte cuvinte, femeile poloneze vor fi obligate să nască bebeluşi care să moară la câteva zile sau bebeluşi fără creier, fără membre. Decizia curţii poloneze vine după ce drepturile reproductive ale femeilor erau oricum puternic îngrădite, avortul fiind ilegal. Existau doar câteva situaţii în care avortul era permis în Polonia: în cazul în care viaţa mamei era pusă în pericol, în caz de incest sau viol şi în caz că bebeluşul prezenta grave afecţiuni care nu i-ar fi permis supravieţuirea. Într-o decizie care a şocat o lume întreagă, Înalta Curte de Justiţie, formată din persoane apropiate de actualul partid de dreapta Lege şi Dreptate, a decis că este neconstituţional să întrerupi o sarcină dacă bebeluşul are zero şanse de supravieţuire ca urmare a unor grave probleme congenitale de sănătate. Mai mult, în 2018, acelaşi partid a decis înăsprirea legilor pentru familiile care îngrijeau copii cu handicap. Acum, într-o decizie absolut şocantă, autorităţile poloneze obligă femeile să nască bebeluşi cu malformaţii severe!

Ana Ovcaric nu era activistă până săptămâna aceasta! A venit în România acum şapte ani împreună cu cei doi copii ai săi urmându-şi soţul care lucrează în ţara noastră. Decizia curţii poloneze a scos-o din starea de simplă susţinătoare a mişcărilor pentru drepturile omului şi a îndemnat-o să organizeze un protest astăzi la ora 19.00 în faţa ambasadei Poloniei. Mai jos este interviul în limba engleză cu Ana Ovcaric. Ea explică ce a motivat-o şi de ce este important ca noi românii, care am trecut printr-o perioadă în care avorturile erau interzise de autorităţile ceauşiste, să ne arătăm sprijinul şi să fim alături de ea!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

67 Comentarii

Utilizator Adevărul
25.10.2020, 16:27:34

Comentariu considerat abuziv.

Ludwig
25.10.2020, 16:47:13

Du-te ba primitivule cu biserica ta cu tot. Peste o suta de nai nu va mai exista nici o r eligie. Auzi nu ai voie sa faci avort ca asa vrea biserica si indirect curtea de casatie... Mijloacele contraceptive au efecte adverse, cancere, schimbari hormonale....De ce ma rog sa te umflii de pastile cand poti face simplu un avort. De cand decide altul pentru corpul meu?

+5 (13 voturi)
ursuletzul86
25.10.2020, 17:09:11

Nu au efectele adverse, ba chiar protejează fața de anumite tipuri de cancer. Ce zici tu acolo e folclor popular propagat de aia cu școala puțină. În vest mai toate femeile își pun IUD sau implant. Nu vrea nicio femeie sa facă avort aiurea, prefera sa se distreze in cluburi și in vacante de banii aia. Problema e ca in Europa de Est implantul și IUD-ul nu prea sunt cunoscute de femei, plus ca multe nu și le permit. Nici ginecologii nu le popularizează ca să nu-și piardă clientela.

-4 (6 voturi)
Un Observator
25.10.2020, 16:27:45

Cand religia isi baga coada unde nu-i fierbe oala.

+9 (15 voturi)
Ludwig
25.10.2020, 16:48:03

Cand smecherii imbracati in popi si angajati ca functionari la ministerul culturii gasesc adepti prosti gramada!!!

+4 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (67)

Modifică Setările