Festivalul Solidarităţii „Pakivalo”

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

8 august 2013: „Solidaritatea se practică şi se demonstrează” - sunt cuvintele prin care sociologul Nicolae Gheorghe, fondatorul mişcării romilor din România şi unul dintre cei mai apreciaţi intelectuali romi din Europa, cu un an în urmă, când a părăsit această lume, ne îndemna să ne afirmăm calitatea de cetăţeni ai României şi ai Uniunii Europene.

Aceasta este provocarea de la care am pornit să ne imaginăm acest Festival al Solidarităţii Inter-comunitare, ca o punte între minortari şi majoritari, copii şi adulţi, săraci şi bogaţi, intelectuali şi plebei, artişti şi public spectator

Nu vă alarmaţi: acesta nu este un eveniment de strângere de fonduri, nu aşteptăm de la dvs. donaţii, ci ceva mai mult şi mai nepreţuit – solidaritate, încredere, prietenie, adică doar să vă bucuraţi de ceea ce înţelegem noi astăzi prin solidaritate. 

Este doar un început, pe care îl vom continua şi în anii următori, de a-l comemora pe Nicolae Gheorghe, în vinerea de 8 August, în Drumul Săbăreni 101-125, sector 6, Bucureşti, altfel decât cum este lumea deprinsă, tocmai pentru că lumea noastră are dreptul să se schimbe.

event fb
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite