Fetiţa de 11 ani, diagnosticată cu o boală rară care îi „mănâncă” organele, s-a recuperat aproape complet datorită celui mai scump medicament din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andreea Ceauşu, fetiţa de 11 ani diagnosticată cu o boală rară care îi mănâncă organele, se simte bine la trei luni de la începerea tratamentului cu cel mai scump medicament din lume, o singură fiolă costând nu mai puţin de 6.000 de euro. Odată la două săptămâni, fetiţa merge la Institutul Clinic Fundeni pentru administrarea medicamentului-minune.

„Andreea este bine, analizele au ieşit bine şi încetul cu încetul şi-a reluat activităţile normale. Se joacă, se plimbă. Suntem, totuşi, prudenţi. E o recuperare aproape totală, boala încă există în organism dar medicamentul o ţine sub control”, a declarat pentru adevarul.ro Liviu Ceauşu, tatăl fetiţei.

Bărbatul susţine că tratamentul este asigurat de compania farmaceutică ce a produs medicamentul până la începutul lunii octombrie. Dar sunt şanse mari ca acesta să continue şi după aceea, arată profesorul de matematică.

„Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, s-a implicat personal în rezolvarea problemei noastre. A venit la spital să o viziteze pe Andreea, când fetiţa mea era încă internată şi ne-a promis atunci că va găsi o soluţie pentru a merge înainte cu tratamentul şi după luna octombrie”, a completat Ceauşu.

Diagnosticată cu un sindrom agresiv

Potrivit acestuia, sângele fetiţei s-a refăcut complet. „E vioaie, e alt copil, suntem foarte bucuroşi”, a mai spus profesorul de matematică.

În urmă cu câteva luni, după o suspiciune de enterecolită, Andreea Ceauşu a fost diagnosticată cu un sindrom agresiv. Ea a fost internată de urgenţă la terapia intensivă a spitalului ”Grigore Alexandrescu”, cu diagnosticul Purpura Trombocitopenică, manifestat în primul rând prin scăderea dramatică a trombocitelor cu risc masiv de hemoragii interne.

Rinichii i-au cedat primii, fiind în pericol şi celelalte organe. Ca atare, a doua zi a fost transferată la Spitalul Fundeni, secţia Nefrologie.

Andreea Ceauşu s-a declarat impresionată de felul în care s-au mobilizat oamenii atunci când au aflat de problema ei. Spitalul a devenit acum a doua ei casă. Un copil dorit, Andreea a venit în urma unei sarcini dificile, fiind singură la părinţi.

Pe aceeaşi temă:

Recuperare miraculoasă a fetei de 11 ani diagnosticate cu una dintre cele mai agresive boli rare

Povestea fetiţei de 11 ani care are nevoie de cel mai scump medicament din lume

Drama fetiţei căreia o boală rară îi mănâncă organele şi care are nevoie de cele mai scumpe medicamente din lume

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite