Fiji, ţara în care trăiesc cei mai fericiţi oameni. România şi Bulgaria, ţările cu cei mai trişti locuitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România se clasează pe ultimele poziţii într-un top în care au fost prezentate ţările în care oamenii se simt foarte fericiţi, clasamentul fiind obţinut în urma unui studiu realizat în 65 de state ale lumii, informează independent.co.uk.

Studiul este realizat de WIN/ Gallup International, pentru finalul anului 2014, şi arată că 70% dintre respondenţi sunt mai fericiţi, ceea ce înseamnă o creştere cu 10% faţă de anul 2013, potrivit Mediafax.

Studiul a fost făcut pe un eşantion de 64.000 de persoane din 65 de ţări ale lumii, dintre care doar 6% s-au declarat nefericite, în comparaţie cu anul 2013, când au fost 12%. În schimb, procentul persoanelor care nu se simt nici fericite, nici nefericite a rămas constant: 23% faţă de 26% în anul 2013.

Totodată, în urma studiului s-a ajuns la concluzia că oamenii care locuiesc în ţări subdezvoltate sunt mult mai fericiţi decât cei care trăiesc în state dezvoltate, Africa fiind cea mai fericită regiune, cu 83 de procente, urmată de Asia, cu 77 de procente.

Cu toate acestea, îm fruntea clasamentului se află Fiji, ţara în care oamenii sunt cei mai fericiţi. Astfel, Fiji se situează pe primul loc, 93% dintre persoanele participante la studiu spunând că sunt fericite sau foarte fericite. Pe cel de-al doilea loc se află Columbia, cu 90%, urmată de Nigeria, cu 89%, pe locul al treilea. Arabia Saudită ocupă poziţia a patra, cu 87%, urmată de Filipine, cu 86%.

Bulgaria şi România, codaşe la fericire

La nivel european, Grecia este ţara în care locuitorii se simt foarte nefericiţi, doar un sfert dintre respondenţi declarând că sunt fericiţi. În schimb, Irak a fost declarată, la nivel global, ţara în care oamenii sunt cei mai nefericiţi, doar 31% dintre participanţii la studiu spunând că se simt fericiţi.

Pe ultimele poziţii ale acestui top se clasează şi Bulgaria (32% persoane fericite), Hong Kong (39% persoane nefericite) şi Italia, România şi Serbia (41% persoane fericite).

De asemenea, o perspectivă globală a studiului arată că aproximativ jumătate dintre respondenţi (53%) sunt de părere că 2015 va fi un an mai bun decât 2014, Africa (75%) şi Asia (63) fiind regiunile cele mai optimiste în ceea ce priveşte anul care tocmai a început.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite