Societate

articolul anterior articolul urmator

Firea, despre preluarea spitalelor de către Ministerul Sănătăţii: Este o decizie incorectă faţă de pacienţi în primul rând

6
4 Jun 2020 19:15:35
Autor: News.ro
Gabriela Firea a criticat intenţia ministrului Tătaru de a prelua managementul spitalelor
Gabriela Firea a criticat intenţia ministrului Tătaru de a prelua managementul spitalelor

Primarul general a afirmat, joi, că intenţia ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, de preluare a spitalelor de sub coordonarea autorităţilor locale, afirmând că ”este incorectă”. Firea a declarat că şi acum actul medical în spitale este coordonat de Ministerul Sănătăţii.

”Este o decizie incorectă faţă de pacienţi în primul rând, iar pe noi toţi, fie că reprezentăm autoritatea locală sau centrală, trebuie să ne preocupe felul în care ne raportăm la cetăţeni: pacienţii care au nevoie de actul medical să fie primiţi în unităţi moderne, foarte bine dotate, cu personal medical bine plătit şi intruit i să li se ofere condiţii decente, dacă nu condiţii europene de lux”, a declarat, joi, la Antena 3, primarul general Gabriela Firea, despre intenţia ministrului Sănătăţii de a prelua coordonarea spitalelor de la autorităţile locale.
 
Firea a făcut o comparaţie între spitale de copii din Bucureşti, unele insalubre, aparţinând de Ministerul Sănătăţii, şi altele aparţinând de Primăria Capitalei în care sunt condiţii.
 
”În momentul în care doreşti să preiei spitalele din România, trebuie să investeşti. Până acum, din păcate, Ministerul nu s-a implicat aproape deloc. Investiţia autorităţilor publice locale pe durata pandemiei este de aproape 900 de milioane de de lei, iar contribuţia Ministerului Sănătăţii nu ajunge nici la 200 de milioane de lei”, a mai declarat primarul general.
 
Potrivit lui Firea, ”actul medical dintr-un spital este coordonat în totalitate şi în acest moment de către Ministerul Sănătăţii”.
 
”Ne duce pe o pistă falsă domnul ministru, pentru că managerii de spitale nu sunt aleşi de autorităţile locale. Poate pe o perioadă interimară de două-trei luni o autoritate locală poate să semneze poate să semneze un contract cu un manager, dar concursurile sunt foarte stricte”, a mai afirmat primarul general.
 
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat, joi, că intenţionează preluarea coordonării medicale a spitalelor, aşa cum a fost pe durata stării de urgenţă, pentru a avea ”o activitate medicală şi de calitate, dar şi complexă”.
 
Din punct de vedere financiar, potrivit ministrului, unităţile medicale ar urma să depină în continuare de autorităţile locale.
 
Tătaru explică faptul că, pe durata pandemiei, s-a dovedit eficienţa măsurii ca spitalele să fie coordonate de către Ministerul Sănătăţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Un cititor
4.06.2020, 19:25:12

Lasa-le Firea !!! Le-ai omorat, precum Olguta "Munca" ! Sunt pline de cumetre !!! A la PSD !!! Trebuie ordine !!! Grija pt banul public !!! Intra banii ca intr-un sac spart !! Nimic nu se vede !!

+1 (3 voturi)
Radu Mircea
4.06.2020, 20:23:52

# Doamne ce nenorocire .... Cum sa mai faca doamna Firea mismasuri electorale cu Strainu Cercel pentru testari ''gratuite'' cu bani imprumutati ??? Ca bine zice Carmen , se subtiaza cascavalu' pe zi ce trece .... Halal viata de primar .....

0 (2 voturi)
Bogdan Liviu
4.06.2020, 20:02:09

ha, s-au nis niste surse de venit ! asta vroia si metroul in subordinea ei ... idea la baza e corecta dar nu ptr un primar psd care ar fi bagat metroul in faliment ...

+1 (3 voturi)
Carmen Florea
4.06.2020, 20:06:37

... ii scapa cascavalul, ministerul cu cheltuiala, iar handra cu chiria, isi umple sacii pana crapa ...

+1 (3 voturi)
M Costi
5.06.2020, 05:33:18

Flory ( din Texas , nu-i asa ?) , iar demonstrezi ca esti tuta Forumului , n-ai inteles nimic ! Scrii ca sa te afli in treaba . "...Investiţia autorităţilor publice locale pe durata pandemiei este de aproape 900 de milioane de de lei, iar contribuţia Ministerului Sănătăţii nu ajunge nici la 200 de milioane de lei...” !

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările