Firea: Poluare extremă în Bucureşti! Trafic nu e, şantierele sunt închise... deci, ce e? Cine ne omoară mai tare decât coronavirusul?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că, joi seară, în Bucureşti se înregistrează "poluare extremă". "Trafic nu e, şantierele sunt închise, nu mai e Lăsatul Secului când se ard prin curţi diferite deşeuri.. deci, ce e? Cine ne omoară mai tare decât coronavirusul?", susţine Firea.

"Poluare extremă în Bucureşti! Trafic nu e, şantierele sunt închise, nu mai e Lăsatul Secului când se ard prin curţi diferite deşeuri.. deci, ce e? Cine ne omoară mai tare decât coronavirusul? Mai avem Garda de Mediu? Mai avem ministru al mediului? Şi nu, nu, nu inversiunea termică existentă produce poluare! Din cauza acestui fenomen nu se pot dispersa pulberile în suspensie. Arde iar vreun CET “puţina” păcură, să scape de ea? Si de noi??", a scris, joi seară, pe Facebook, Gabriela Firea.

Ea a adăugat că softul celor 6 aparate de măsurare a calităţii aerului, ale Agenţtiei de Mediu, din subordinea Ministerului Mediului, poate indica exact ce tip de poluare este.

"Dacă se doreşte... Dacă există respect faţă de cetăţeni..", a mai scris Firea.

Garda de Mediu a prezentat, joi, principalele surse de poluare din Bucureşti, după ce staţiile de monitorizare au înregistrat depăşiri ale concentraţiilor admise pentru indicatorul PM 10, în perioada 20-22 martie. Aceste cauze sunt activităţile industriale, traficul rutier, încălzirea rezidenţială, şantierele construcţii, salubrizarea ineficientă, arderile necontrolate de deşeuri, fondul de poluare regional, precum şi de condiţiile meteorologice. Garda de Mediu anunţă că au fost aplicate amenzi.

Comisarii Gărzii de Mediu au făcut controale, inclusiv pe timpul nopţii, pentru identificarea surselor de poluare.

Concluzia specialiştilor este că poluarea din zona Capitalei, înregistrată în perioada 20-22 martie, a fost cauzată de ”un cumul de factori generat de activităţile industriale, traficul rutier, încălzirea rezidenţială, şantierele construcţii, salubrizarea ineficientă, arderile necontrolate de deşeuri, fondul de poluare regional, precum şi de condiţiile meteorologice”.

Ministerul Mediului a anunţat, marţi, ”un nou episod de creşteri ale valorilor particulelor în suspensie PM10”, la mai multe staţii de monitorizare a calităţii aerului din Bucureşti şi precizează că a fost transmisă o avertizare către Primăria Municipiului Bucureşti pentru dispunerea de măsuri imediate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite