Societate

articolul anterior articolul urmator

Firea: Poluare extremă în Bucureşti! Trafic nu e, şantierele sunt închise... deci, ce e? Cine ne omoară mai tare decât coronavirusul?

11
26 Mar 2020 23:33:30
Autor: News.ro
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că, joi seară, în Bucureşti se înregistrează "poluare extremă". "Trafic nu e, şantierele sunt închise, nu mai e Lăsatul Secului când se ard prin curţi diferite deşeuri.. deci, ce e? Cine ne omoară mai tare decât coronavirusul?", susţine Firea.

"Poluare extremă în Bucureşti! Trafic nu e, şantierele sunt închise, nu mai e Lăsatul Secului când se ard prin curţi diferite deşeuri.. deci, ce e? Cine ne omoară mai tare decât coronavirusul? Mai avem Garda de Mediu? Mai avem ministru al mediului? Şi nu, nu, nu inversiunea termică existentă produce poluare! Din cauza acestui fenomen nu se pot dispersa pulberile în suspensie. Arde iar vreun CET “puţina” păcură, să scape de ea? Si de noi??", a scris, joi seară, pe Facebook, Gabriela Firea.

Ea a adăugat că softul celor 6 aparate de măsurare a calităţii aerului, ale Agenţtiei de Mediu, din subordinea Ministerului Mediului, poate indica exact ce tip de poluare este.

"Dacă se doreşte... Dacă există respect faţă de cetăţeni..", a mai scris Firea.

Garda de Mediu a prezentat, joi, principalele surse de poluare din Bucureşti, după ce staţiile de monitorizare au înregistrat depăşiri ale concentraţiilor admise pentru indicatorul PM 10, în perioada 20-22 martie. Aceste cauze sunt activităţile industriale, traficul rutier, încălzirea rezidenţială, şantierele construcţii, salubrizarea ineficientă, arderile necontrolate de deşeuri, fondul de poluare regional, precum şi de condiţiile meteorologice. Garda de Mediu anunţă că au fost aplicate amenzi.

Comisarii Gărzii de Mediu au făcut controale, inclusiv pe timpul nopţii, pentru identificarea surselor de poluare.

Concluzia specialiştilor este că poluarea din zona Capitalei, înregistrată în perioada 20-22 martie, a fost cauzată de ”un cumul de factori generat de activităţile industriale, traficul rutier, încălzirea rezidenţială, şantierele construcţii, salubrizarea ineficientă, arderile necontrolate de deşeuri, fondul de poluare regional, precum şi de condiţiile meteorologice”.

Ministerul Mediului a anunţat, marţi, ”un nou episod de creşteri ale valorilor particulelor în suspensie PM10”, la mai multe staţii de monitorizare a calităţii aerului din Bucureşti şi precizează că a fost transmisă o avertizare către Primăria Municipiului Bucureşti pentru dispunerea de măsuri imediate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Ionescu Ionescu
27.03.2020, 00:29:37

Iată încă o dată că instrumentele de măsurare a poluării sunt în realitate panouri de jucărie cu afișaj multicolor care indică valori mari atunci când trebuie introdusă o taxă și valori mici când autoritățile trebuie să ia măsuri concrete. Personal cred că ar trebui sesizat parchetul pentru înșelăciune.

+1 (5 voturi)
Mergeti la vot
27.03.2020, 08:39:07

Au distrus toate spatiile verzi pe unde s-a putut si au facut blocuri blocuri blocuri, cu locatari si chiriasi si multe masina. In loc sa vedem un copac, un spatiu verde, avem numai betoane in bucuresti

+5 (5 voturi)
Ion Bubu
27.03.2020, 09:11:45

Incalzirea rezidentiala este clar. Centralele de apartament polueaza mai mult decat masinile. Akum ca sta lumea acasa polueaza mai tare. Sa vedeti ce taxe se vor baga in viitor pe aceste centrale.

+2 (2 voturi)
Bogdan Liviu
27.03.2020, 09:24:40

citez "cine ne omoarea mai tare decat virusul ? " : prostia firicel, prostia . cum ar fi prostia unui primar ....

+4 (6 voturi)
Gadea Constantin
27.03.2020, 10:00:31

Cine ne omoara mai rau decat Coronavirus ? FIREA !

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările