Florian Bodog: Sunt judeţe în care, deşi există vaccin împotriva rujeolei, rata de vaccinare continuă să fie mică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul Sănătăţii
Ministerul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, marţi, că deşi sunt judeţe în care există vaccin împotriva rujeolei, rata de vaccinare continuă să fie mică, cauzele urmând să fie stabilite după ce în aceste judeţe va merge secretarul de stat pentru asistenţă medicală.

„Deşi există judeţe în care avem vaccin, rata de vaccinare continuă să fie mică. L-am rugat pe secretarul de stat care se ocupă de asistenţa medicală să facă o analiză şi să meargă personal în aceste judeţe să vadă care sunt cauzele”, a spus Bodog.

Ministrul Sănătăţii a precizat că în această săptămână vor fi disponibile 10.000 de doze de vaccin ROR, urmând ca alte 110.000 de doze să ajungă în ţară săptămâna viitoare.

„Cele 10.000 de doze de vaccin ROR, pe care le-am colectat de la toate depozitele notificate, sunt aşteptate să ajungă la Unifarm sau la direcţiile de sănătate publică în această săptămână, iar celelalte 110.000 de doze vor ajunge săptămâna viitoare. Aceste doze vor fi trimise cu prioritate în judeţele cu probleme, în care s-a semnalat că nu este vaccin”, a mai spus Bodog.

Întrebat despre fetiţa de nouă ani care a murit la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, ministrul a spus că aceasta avea suspiciune de rujeolă, fiind aşteptat rezulltatul pentru confirmare de la Institutul Cantacuzino.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite