Societate

articolul anterior articolul urmator

Florin Cîţu: Putem să ajungem la 150.000 de vaccinuri făcute pe zi, doar să avem dozele

4
19 Jan 2021 20:03:05
Autor: News.ro
Premierul a mai spus că vrea să se ţină de acea ţintă de 10,4 milioane de persoane vaccinate cu cele două doze, până în luna septembrie Foto: Captura gov.ro
Premierul a mai spus că vrea să se ţină de acea ţintă de 10,4 milioane de persoane vaccinate cu cele două doze, până în luna septembrie Foto: Captura gov.ro

Premierul Florin Cîţu a declarat că am putea ajunge la 150.000 de vaccinuri făcute zilnic, numai să avem dozele necesare. Şeful Executivului a adăugat că, cele mai recente date primite la Guvern spun că România va primi, până la finalul lunii martie 2,4 milioane doze la Pfizer şi 430.000 doze la Moderna, în total 2,8 milioane de doze.

„Am spus că merge bine campania de vaccinare, dar astăzi avem o confirmare şi de la nivel internaţional. Bloomberg a prezentat nişte date care arată că România este pe locul 18 la nivel global şi pe locul 6 în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte această campanie de vaccinare. Sunt mai multe statistici. Aşa cum am spus, pe mine mă interesează foarte mult cum primim dozele, să accelerăm ritmul. Am ajuns treptat de la o medie de 13.000, au fost astăzi 34.000 de vaccinuri făcute, mergem spre 50.000. Noi am spus că putem să ajungem la 150.000 de vaccinuri făcute pe zi, doar să avem dozele”, a afirmat  marţi seara Florin Cîţu, marţi, într-un interviu acordat Europa FM.

Premierul a mai spus că vrea să se ţină de acea ţintă de 10,4 milioane de persoane vaccinate cu cele două doze, până în luna septembrie. 

„Şi asta înseamnă nu că sunt 2,8 milioane de persoane, pentru că trebuie să luăm în calcul şi rapelul, dar va fi un număr important de persoane, aproape 2 milioane şi ceva de persoane, aproape 2 milioane vor fi vaccinate. Ţinta pe care am anunţat-o şi de care mă ţin, şi este o ţintă fermă, în septembrie - 10,4 milioane persoane vaccinate cu cele două doze, şi rapelul şi vaccinul iniţial. Şi pentru a avea această ţintă atinsă am cumpărat încă 8 milioane de doze”, a completat Cîţu.

Acesta a mai anunţat că ar urma să fie disponibil şi vaccinul produs de Astra Zeneca, în funcţie de cum este aprobat la nivelul UE.

„Cum primim mai multe doze, avem şi capacitatea de vaccinare, deci nu văd aici o problemă. Noi am pregătit campania de vaccinare încă de anul trecut, guvernul precedent, am pregătit campania de vaccinare să ajungem la 150.000 de vaccinări pe zi, deci, suntem pregătiţi, avem luat în calcul şi personal şi tot pentru 150.000 de vaccinări pe zi. Deci, clar vom avea personalul, pentru că aşa am construit această campanie. Vom folosi toate resursele şi această campanie este construită pe ambele, şi mediul privat şi mediul public”, a conchis şeful Guvernului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

George Petru Manea
19.01.2021, 20:23:14

Este bine ca situatia este gestionata responsabil ; se pot face mai multe insa . Trebuie hotarire , dar mai trebuie facute eforturi pentru imputinarea vrajitoarelor din cor, ca sint o multime . Minciunile si rautatile lor prind si asta nu face bine populatiei, cum nu a facut nici campania antivaccin , antimasca si anticarantina a pesedeilor, popilor, conspirationistilor si oamenilor Moscovei . Cred ca aici Citu are o abordare cinstita si optimista si datatoare de curaj . Si bine face . Nu trebuie sa fie nici singur insa, si nici izolat . Ma mir insa ca eforturile de a promova campania de vaccinare sint atit de blegi si de inepte ; sint de toata jena ; sint atitia tineri care stiu sa o faca ; ce face guvernul la capitolul asta ? Asta nu e promovare, e aflare in treaba a unora care iau bani de pomana pe acolo .

+1 (1 vot)
Ţepeş
19.01.2021, 20:52:00

George Petru Manea Este gestionată foarte bine situația. Nici Dăncilă nu ar fi gestionat mai bine. „Şi asta înseamnă nu că sunt 2,8 milioane de persoane, pentru că trebuie să luăm în calcul şi rapelul, dar va fi un număr important de persoane, aproape 2 milioane şi ceva de persoane, aproape 2 milioane vor fi vaccinate." (Nu am înțeles 2 milioane și ceva sau aproape 2 milioane?). Aha, avem 2,8 milioane de doze și vor fi vaccinate " aproape 2 milioane şi ceva de persoane, aproape 2 milioane vor fi vaccinate" inclusiv rapelul. Frumos. Cel mai frumos este că Cîțu cumpără încă 8 milioane de doze și vor fi vaccinați 10,4 milioane de oamen. Cu rapel cu tot. Acuma eu ce să spun. Cineva care ar avea o facultate de contabilitate ar ști că pentru a vaccina 10,4 milioane de oameni ai nevoie de 20,8 milioane de doze. 10,4 milioane prima injectare și încă 10,4 milioane rapelul. PS. Nu dați minus la articol, la ce spune Cîțu, dați minus la ce am scris eu. Mă rog, e tot una, dar nu e bine să îl contraziceți pe Cîțu, pentru că el le are cu calculele. PS. Ce facem cu ceilalți români care nu au vaccinuri comandate de Cîțu? Mă rog, ce întrebări pun, e treaba lor.

-7 (7 voturi)
ana_
19.01.2021, 22:26:24

„Cîțu cumpără încă 8 milioane de doze” Doze de BioNTech, altceva nu este încă avizat în U.E. Dar vin și altele, Moderna și Astra Zeneca (doză unică!).

Ţepeş
19.01.2021, 23:20:34

ana_ Nu oricine poate citi ce se ascunde în spatele cuvintelor. Nu mă supăr dacă îl suni pe Cîțu ca să îi explici ce a vrut de fapt să spună. Să știe și el. Totuși, cu rămâne cu aritmetica? Că de logică nu mai spun.

-6 (6 voturi)
Modifică Setările