Florin Cîţu a revocat ordinul privind modificarea indicatorilor pentru stabilirea carantinei. Decizia, publicată în Monitorul Oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu / FOTO gov.ro
Florin Cîţu / FOTO gov.ro

Premierul Florin Cîţu, ministru interimar al Sănătăţii, a revocat, miercuri seară, ordinul privind modificarea indicatorilor pentru stabilirea carantinei. Ordinul, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovabn, a fost publicat doar cu o seară înainte în Monitorul Oficial şi a dus la demiterea ministrului Vlad Voiculescu şi a Andreei Moldovan. Decizia din această seară a fost publicată în Monitorul Oficial.

Decizia luată de Florin Cîţu, în calitate de ministru interimar al Sănătăţii, a fost publicată în Monitorul Oficial. 

În Monitorul Oficial nr 391 de miercuri seară a fost publicat Ordinul pentru revocarea Ordinului 506/ 2021. 

„Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 506/2021 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, publicat în Monitorul Oficial al României, partea 1, nr. 382, din 13 aprilie 2021, se abrogă”, este decizia publicată în Monitorul Oficial. 

Anterior, surse politice au declarat că premierul Florin Cîţu a decis să revoce ordinul prin care erau modificaţi indicatorii pentru institutirea carantinei.

Ordinul, despre care premierul nu fusese informat, a fost semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan şi a apărut marţi seară în Monitorul Oficial.

Modificarea indicatorilor fără a exista un acord asupra acestui lucru a dus, miercuri dimineaţă, la demitrea ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu, dar şi la demiterea secretarului de stat Andreea Moldovan.

Demiterea lui Vlad voiculescu a generat o criză în coaliţie, fiind aşteptate discuţii între liderii partidelor componente.

Miercuri seară, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Florin Cîţu ca ministru interimar al Sănătăţii. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite