Societate

articolul anterior articolul urmator

Florin Cîţu: Vom transforma mai multe centre AstraZeneca în centre Pfizer/ Vom ajunge la 120.000 de doze pe zi, avem dozele, românii trebuie să se vaccineze

3
16 Apr 2021 12:23:29
Autor: Maria Ţaga
,,Vom ajunge la 120.000 de doze pe zi, avem dozele, avem centre de vaccinare, acum românii trebuie să se vaccineze”, a spus premierul.
,,Vom ajunge la 120.000 de doze pe zi, avem dozele, avem centre de vaccinare, acum românii trebuie să se vaccineze”, a spus premierul.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, vineri, la Cluj, că vor fi înfiinţate centre de vaccinare de tip drive thru unde va fi folosit serul Pfizer, iar mai multe centre AstraZeneca vor fi transformate în centre Pfizer. "Vom ajunge la 120.000 de doze pe zi, avem dozele, ne-am ocupat să avem vaccin, avem centre de vaccinare, acum românii dacă vor să revenim şi trebuie să revenim la normal, trebuie să se înscrie şi să se vaccineze", a declarat Cîţu.

"Aş vrea să vă anunţ că începem să avem exact dozele pe care le tot anunţam şi numărul de doze, acum trebuie lumea să vină să se înregistreze să se vaccineze", a afirmat Florin Cîţu, după ce a vizitat centrul de vaccinare de la Şcoala Gimnazială "Ion Creangă" din Cluj-Napoca.

Premierul a afirmat că în zilele următoare vor apărea câteva modificări.

"În primul rând, vom da posibilitatea de a avea centre de vaccinare cu Pfizer drive thru, deci lumea deja ştie ce înseamnă acest lucru. Se va face în perioada următoare, ştiu că se va începe probabil la Bucureşti, dar sunt sigur că şi la Cluj va fi un centru în perioada următoare. Vom creşte fluxul zilnic de la 72 la 96, ceea ce înseamnă iarăşi - creşte viteza de vaccinare. Vom transforma mai multe centre AstraZeneca în centre Pfizer pentru a permite mai multor cetăţeni să se vaccineze şi vom permite companiilor, operatorilor economici, să aibă centre de vaccinare unde vom furniza vaccin în funcţie de zonă ş.a.m.d.", a declarat Cîţu.

El a reiterat că s-a ajuns la o capacitate de vaccinare de 115.000 de doze pe zi.

"Vom ajunge la 120.000 de doze pe zi, avem dozele, ne-am ocupat să avem vaccin, avem centre de vaccinare, acum românii dacă vor să revenim şi trebuie să revenim la normal, trebuie să se înscrie şi să se vaccineze. Este singura soluţie în acest moment de a ieşi din pandemie. Vrem în această vară să ne bucurăm de concediu, vrem să revenim la o viaţă normală, trebuie să ne vaccinăm, avem aceste două luni... am spus la 1 iunie este prima bornă, trebuie să atingem acea ţintă de 5 milioane de persoane vaccinate, am discutat cu sectorul HoReCa care a spus că îşi va vaccina tot personalul, deci operatorii economici vor să se vaccineze, avem dozele, dar e nevoie şi de cetăţeni să se înregisteze şi să se vaccineze ca să putem să avem o vară normală, să revenim la normalitate", a conchis Cîţu.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Davide Isa
16.04.2021, 14:20:42

Cîţu: "... românii trebuie să se vaccineze" NU TREBUIE, panaramo, ca nu-mi dictezi tu mie ce sa fac cu sanatatea mea, pricepi, analfabetule vopsit in liberal?!

Utilizator Adevărul
16.04.2021, 14:23:37

Comentariu considerat abuziv.

Davide Isa
16.04.2021, 14:30:59

Gogoritzele tale cu "revenirea la normalitate" sa le spui oilor tale-ncolonate la-ntzepat, poate doar aia sa te mai creada. Ne tratezi de parca am fi niste copii, nu adulti in toata firea, nu ti-ar fi jena! Oamenii cu capul pe umeri judeca singuri, decid singuri si se informeaza singuri, nu doar din presa ta aservita. ps: liber la minusuri, trolilor neo-marxisti vopsiti in liberali...

Modifică Setările