Societate

articolul anterior articolul urmator

Formularul de localizare a pasagerilor devine obligatoriu în UE. Când ar putea fi introdus în România

1
8 Dec 2021 11:07:51
Autor: News.ro
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că introducerea formularului de localizare a pasagerilor va deveni obligatorie în cadrul UE, acest lucru fiind transmis în cadrul unei discuţii pe care a avut-o cu toţi miniştrii ai sănătăţii din UE, în contextul pregătirii valului 5 al pandemiei.

Ministrul a spus în şedinţă că la nivelul ministerului se analizează capacitatea de răspuns la nivelul spitalelor, în pregătirea valului 5. 
 
„Avem un mecanism flexibil, ne interesează şi pacienţii cu alte afecţiuni, pe măsuri ce pacienţii cu COVID au scăzut. Dezvoltăm cu medicii de familie un proiect care să permită o testare extinsă a persoanelor simptomatice sau a celor contacţi cu persoane infectate, dar şi proceduri legate de evaluare şi tratamentul ambulatoriu al acestor pacienţi, pentru ca presiunea pe spitale să fie mai mică”, a spus Rafila.
 
Ministrul Sănătăţii a precizat că a fost, marţi, la reuniunea miniştrilor de sănătate din UE.
 
„Dincolo de îngrijorarea faţă de OMICRON, pentru care se recomandă vaccinarea, şi introducerea de către toate statele membre al acelui formular de localizare a pasagerilor, care va deveni obligatorie în cadrul UE. Vom operaţionaliza acest lucru până pe 20 decembrie”, a mai afirmat ministrul. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Minus
8.12.2021, 14:07:28

acesta este un scop al PLANdemiei

-16 (16 voturi)
Modifică Setările