"Forţa supranaturală malefică" a incompetenţei din Justiţie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistratul Tribunalului Ilfov a explicat într-un mod halucinant motivele pentru care a decis ca vrăjitoarele din Buftea să rămână în libertate. Motivarea este un instrument de măsură a dezastrului din Justiție.

Pirandele reținute de Poliția Capitalei la începutul săptămânii trecute s-au întors liniștite la escrocheriile cu care s-au îmbogățit mulțumită unui magistrat care a decis că "nu sunt indicii temeinice" că au comis fapte penale.

Actul judiciar are șapte pagini, dar argumentele judecătorului sunt expuse sumar pe o singură filă. „Autorul" se contrazice de la un paragraf la altul, într-o logică cel puțin bizară.

Magistratul care a analizat cererea de arestare preventivă a "vrăjitoarelor" a spus inițial, în motivare, că nu e vorba de nicio înșelăciune, pentru că cei care au apelat la magie au acționat știind cu ce se ocupă escroacele. Victimelor nu li s-au prezentat situații false ca fiind adevărate, concluzionează judecătorul.

Mai mult chiar, "părțile vătămate au acționat conform propriilor convingeri", ca atare nu s-a comis nicio infracțiune. Vrăjitoarele nu și-au asumat calități fictive, ele chiar fiind vrăjitoare și făcând publicitate acestui fapt.

Când face referire la șantaj, magistratul spune că amenințarea nu este reală, pentru că posibilele blesteme nu puteau să fie luate în serios de victime, care sunt "persoane rezonabile". Argumentul final este: „susținerile părții vătămate Z.I. (Oana Zăvoranu) că ar fi fost sub influența unei forțe supranaturale malefice nu au suport probatoriu".

Cu alte cuvinte, nu e înșelăciune pentru că victimele credeau în vrăji și vrăjitoarele chiar erau vrăjitoare. Dar nu e nici șantaj, pentru că o persoană rezonabilă nu poate lua un blestem ca o amenințare reală, iar Oana Zăvoranu nu a adus probe care să demonstreze forțele malefice. Ați înțeles ceva?

În concluzie, escroacele nu comit nicio infracțiune și sunt libere să se întoarcă acasă, unde își pot vedea liniștite de treabă. Adică de gogomăniile cu magie albă și neagră prin care fură bani de la naivi și disperați, într-un cadru bine organizat, dar neautorizat de nimeni, cu un profit obscen pentru care nu plătesc niciun impozit. O situație perfect acceptabilă într-o societate democratică, pe care nu o poate întrerupe vreo autoritate sau putere a statului. Sună logic?

Dacă nu este produsul vreunei vrăji
, o astfel de logică nu poate să aibă la origine decât o incompetență incredibilă. Citind motivarea judecătorului R.P. nu poți să nu te întrebi câți astfel de magistrați populează sistemul?

Mulți dintre cei care au avut ghinionul să fie nenorociți în tribunale s-au grăbit să acuze fapte de corupție. Nu cumva sistemul e mai mult demolat de prostie și incompetență, decât de lipsa cinstei?

Singurul judecător cu inițialele R.P. de la Tribunalul Ilfov este domnul Răzvan Păștilă. Poate îi reține numele și logica vreun inspector de la Consiliul Superior al Magistraturii. Asta dacă nu cumva sunt și domniile lor sub influența forțelor "supranaturale malefice" care fac ravagii în Justiție.

Mălin Bot este redactor-șef adevarul.ro

Citește alte comentarii:

Vrăjitoare infractoare

Şmecherul cu BMW şi justiţia oarbă

Săracii țigani bogați

De ce nu ne pasă de România?

Atrocităţi comise în numele lui Dumnezeu

România mea şi România lor

Citeşte alte opinii de blogul jurnalistului Malin Bot:

Ipocriții

Revoluţia care nu a mai avut loc

Nevoia de modele şi morală

Citeşte alte opinii pe platformaideilibere.ro“:

image image image image image image

Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite