articolul anterior articolul urmator

FOTO Timpul de aşteptare la Spitalul Grigore Alexandrescu a scăzut. Cum a reuşit un medic rezident să facă ordine la cel mai mare spital de copii din ţară

7
11 Jul 2018 15:04:25
Autor: Claudia Spridon
Nu mai sunt cozi în policlinica Spitalului Grigore Alexandrescu FOTO Adevărul
Nu mai sunt cozi în policlinica Spitalului Grigore Alexandrescu FOTO Adevărul

7 Comentarii

Stefan
11.07.2018, 15:59:21

Ceva nu inteleg eu : trebuia un medic sa faca acest sistem informatic? Nu ne batem noi cu pumnii in piept ca avem programatori cu duiumul? Voi v-ati trata la un medic care se ocupa de calculatoare in timpul programului de lucru in loc sa-si faca treaba de medic ?

-2 (2 voturi)
Athair Abels
11.07.2018, 16:40:45

Stefan, n-a zis nimeni ca doctorul s-a ocupat "de calculatoare" in mijlocul programului, nu ca i-ar stirbi calitatea de medic oricum. Mai mult ca sigur l-a conceput in timpul liber si a fost implementat gradual, in timpul si probabil in afara serviciului, se vede ca nu stii cu ce se maninca un sistem informatic. Si chiar daca s-a facut in timpul serviciului - partial e inevitabil oricum - bravo lui, l-a facut pentru spital si pentru pacienti, nu pentru folosul propriu. Si da, avem programatori cu duiumul, dar acesti programatori nu ajung sa ajute sistemul public romanesc (de sanatate sau altul), pentru ca existe firme "camarade" abonate la domnii manageri de spitale, deci o persoana sau firma corecta nu are nicio sansa sa presteze. Iar la sisteme mai mari, sa zicem nivel de minister, ii ai pe eternii Siveco si UTI, fie-le codul scirbos laudat in vecii vecilor. Probabil tocmai faptul ca intiativa a apartinut unui angajat al spitalului a constituit un avantaj si cine stie, o fi si directorul un om mai destupat la minte.

Mapsi Mapsi
11.07.2018, 17:37:54

Nu, trebuia sa il faca ala care a facut sistemul cu cardul de sanatate. Adica pe zeci de milioane de euro si nici sa nu functioneze. Banicare sunt platiti de catre cei ca tine care nu par sa inteleaga multe lucruri. Orice absolvent de facultate ar trebui sa aiba ceva cunostinte de programare. Din pacate, cunosc multi medici care in afara de specialitatea lor nu prea stiu altceva (am in vedere tot specialitati medicale). Adica te trateaza pe ortopedie dar, daca in acelasi timp pacientul moare de embolie pulmonara, nu e treaba lor (asa zic ei)

+1 (1 vot)
Stefan
12.07.2018, 09:30:55

Athair Abels, chiar stiu foarte bine ce inseamna si cum se realizeaza un sistem informatic BUN!!! Lucrez in bransa de vreo 30 de ani, asa ca nu ma lua cu chestii de acest fel. Sistemul ni asigura interoperabilitate, nu este versatil. Si atunci despre ce vorbim? Ne plac improvizatiile pe care le consideram lucruri geniale !!!

0 (2 voturi)
IoanConstantinescu
12.07.2018, 10:07:53

Cultura manageriala si informatica la genunchiul broastei. Numai in Romania rezolva problemele informatice nepotu' secretarei 'ca se pricepe la calculatoare'. Subscriu celor postate de Stefan - de la program informatic la sistem informatic e cale lunga. Ce sa mai vorbim de managementul riscului - daca doctorul pasionat de calculatoare pleaca spre zari mai calde ce se va alege de asa-zisul sistem? Toata platforma PIAS care include SIUI, card de sanatate,reteta electronica si dosar electronic sufera tocmai din lipsa de mentenanta. Cat despre fonduri - iar tipic romanesc sa vrei sa faci din c..t bici sa si pocneasca. Costurile unui sistem informatic sunt date tocmai de acele lucruri conexe care il fac sa mearga si sa se actualizeze permanent. Paradigma in informatica este ca singurul lucru care nu se schimba la un sistem este ca vor exista intodeauna cereri de schimbare. Aviz idiotilor care urla ca 'sistemul informatic nu e gata nici acum ... dupa x ani'. Sistemele informatice sunt functionale/operationale sau nu - gata nu sunt niciodata.

-1 (1 vot)