Frumusețea bat-o vina! Ce te faci dacă ești urât?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frumusețea bat-o vina! Așa am putea simplifica concluzia la care a ajuns un economist american, care susține că "frumoşii" sunt cei care au succes în viaţă, nu "urâţeii" care nu plac. Acesta a demonstrat cu cifre în ce măsură aspectul fizic, fie el mai frumos sau mai urât, îți aduce mai mulți sau mai puțini bani.

Statisticile sunt atât de clare în acest sens, încât Daniel S. Hamermesh, profesor la Universitatea Austin din Texas, propune o "compensaţie morală" pentru cei vitregiţi de natură, scrie ziarul italian La Repubblica.

"Persoanele obiectiv frumoase fac o carieră mai uşor şi câştigă mai mult: cu 4% bărbaţii şi 8% femeile'', susţine Hamermesh. Calculele lui arată că bărbaţii urâţi suferă o penalizare de 13% din salariu, în schimb diferenţa creşte la cei frumoşi până la 17% în plus pentru bărbaţi şi 12% pentru femei în cazul celor de o frumuseţe "orbitoare".

Economistul american a demonstrat ştiinţific că cine are noroc să se nască frumos câştigă mai mult, găseşte de lucru mai uşor, face carieră şi întâlneşte şi sufletul pereche. "Pentru un bărbat este mai important să fie frumos la locul de muncă, în timp ce pentru o femeie în viaţa privată'', spune el.

În SUA există deja persoane care au apelat la justiţie, plângându-se de discriminarea suferită din cauza unui nas prea mare, de exemplu. În opinia lui Hamermesh, legile cele mai potrivite pentru protejarea urâţilor ar putea fi cele privind persoanele cu handicap. El spune că şi la universitate se practică discriminarea, având în vedere că studenţii evaluează mai bine şi frecventează mai mult cursurile unor profesori arătoşi.

Hamermesh crede că este inutil să recurgi la chirurgie plastică, deoarece pentru fiecare dolar cheltuit, câștigi în plus doar 4 cenţi.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite