Societate

articolul anterior articolul urmator

Funcţionarii din Ministerul Sănătăţii, reacţie după demiterea lui Voiculescu: „Ministerul funcţionează. A fost doar prost condus”

9
16 Apr 2021 23:38:44
Autor: Emanuel Neuman
Ministerul Săntăţii / FOTO Inquam Photos
Ministerul Săntăţii / FOTO Inquam Photos

Într-un comunicat de presă, funcţionarii publici din cadrul Ministerului Sănătăţii acuză criticile care aduse în spaţiul public şi cer Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici „să ia atitudine şi se protejeze profesioniştii la presiunea politică”.

„Ministerul Sănătăţii funcţionează! A fost doar prost condus!
 
Corpul funcţionarilor publici din cadrul Ministerului Sănătăţii atrage atenţia că, afirmaţii de tipul: “Ministerul Sănătăţii este în colaps!”, “Tănticile din MS dacă vor fac, dacă nu, nu” şi alte tipuri de afirmaţii sunt total neadevărate, nefondate şi periculoase pentru buna funcţionare a sistemului sanitar.
 
Aceste afirmaţii vin pe fondul unei neputinţe manageriale dovedite în timp, necunoaştere a domeniului sanitar, lipsa colaborării şi a comunicării,  şi nu fac altceva decât să ducă la disoluţia autorităţii în statul de drept.
 
Este profund regretabil că, de fiecare dată când există o criză managerială în sistemul sanitar, se arată cu degetul spre corpul funcţionarilor publici. În acest context, solicităm Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici să ia atitudine şi să protejeze profesioniştii de la presiunea politică.
 
Ministerul Sănătăţii este o instituţie a administraţiei centrale care elaborează politici, strategii şi programe în sistemul sanitar şi care reglementează organizarea şi funcţionarea acestui sistem.
 
Funcţionarii Ministerului Sănătăţii nu fac politică şi îşi îndeplinesc cu profesionalism şi imparţialitate îndatoririle de serviciu. Funcţionarii publici răspund, potrivit legii, de îndeplinirea atribuţiilor ce le revin din funcţia publică pe care o deţin, precum şi a atribuţiilor ce le sunt delegate. Aceşti funcţionari huliţi elaborează acte normative, reglementează domeniul etc în linia stabilită de conducătorul instituţiei care este un ministru politic. 
 
Funcţionarii publici din cadrul Ministerului Sănătăţii solicită să fie trataţi cu demnitate şi respect. Asigurăm pacienţii şi corpul medical de întreaga noastră bună credinţă. Vom continua să ne îndeplinim cu profesionalism toate atribuţiile ce ne revin şi să colaborăm cu fiecare echipă de conducere, indiferent de apartenenţa politică a acesteia”, arată comunicatul de presă.
 
Comunicatul vine în contextul demiterii lui Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătăţii de către premierul Florin Cîţu.

 Astăzi, în cadrul primei reacţii publice în urma demiterii, fostul ministru al Sănătăţii a declarat că numărul deceselor raportat de spitale este „cu câteva mii” de cazuri mai mare decât numărul de morţi raportat de direcţiile de sănătate publică, medicii de familie şi alte entităţi.
 
Tot vineri, Vlad Voiculescu a declarat că în domeniul sănătăţii există un sistem care trăieşte pe banii statului şi că sunt carnete de partid în mai toate structurile, în timp ce pregătirea unor directori de instituţii este slabă. „Există un sistem care trăieşte din banii statului şi care este înţesat aproape la fiecare nivel de sinecuri şi de interese care  nu de puţine ori sunt legate de un partid sau altul. Asta este o certitudine. În sănătate vorbim despre instituţiile principale, vorbim despre Ministerul Sănătăţii, vorbim despre Casele de Asigurări, vorbim despre Direcţiile de Sănătate Publică, vorbim despre Serviciile de Ambulanţă Judeţene, aproape în fiecare  punct, oriunde calci, calci pe un carnet de partid”, a declarat Vlad Voiculescu la Digi24, vineri seara.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Codruta Presedinte!
17.04.2021, 01:48:20

Evident, mafiotii si taietorii de frunze la caini, "privelegiati" toti, se apara intre ei! Ce mai e de spus? Spagarii, "afaceristii" cu carnet de partid care paraziteaza sistemul de sanatate si sifoneaza banii publici, dinozaurii bolsevici de neclintit din functii de conducere, incompetentii pusi in functii prin sistemul PCR si nu in ultimul rand populatiile de bacterii nosocomiale, rasufla toti usurati!

+3 (5 voturi)
Codruta Presedinte!
17.04.2021, 02:15:02

P.S.: Incredibil cat tupeu pot sa aiba tovarasii si tovarasele din sistemul asta cangrenat! Trei decenii in care Romania a ajuns la coada clasamentelor europene in ceea ce priveste sistemul de sanatate, in care ne-au plecat medici si asistente intr-un numar infiorator de mare, in care au ajuns sa ia foc echipamentele medicale cu bolnavii in paturi in timp ce profitorii s-au imbogatit sifonand sume uriase de bani, toate cu functionarimea asta de rang inalt la butoane, "profesionista", "impartiala" si "fara carnet de partid", iar ei acuza o echipa care abia a apucat cateva luni la minister.... E tot mai evident cat de mult a deranjat echipa lui Vlad Voiculescu multe cloace pestilentiale.

+3 (5 voturi)
zero
17.04.2021, 07:35:20

Nepotii si nepoatele vor ca Unchiul sa le carpeasca reputatia!

+1 (1 vot)
zava
17.04.2021, 06:34:59

Tot vineri, Vlad Voiculescu a declarat că în domeniul sănătăţii există un sistem care trăieşte pe banii statului şi că sunt carnete de partid în mai toate structurile, în timp ce pregătirea unor directori de instituţii este slabă. „Există un sistem care trăieşte din banii statului şi care este înţesat aproape la fiecare nivel de sinecuri şi de interese care nu de puţine ori sunt legate de un partid sau altul. Asta este o certitudine. În sănătate vorbim despre instituţiile principale, vorbim despre Ministerul Sănătăţii, vorbim despre Casele de Asigurări, vorbim despre Direcţiile de Sănătate Publică, vorbim despre Serviciile de Ambulanţă Judeţene, aproape în fiecare punct, oriunde calci, calci pe un carnet de partid”, a declarat Vlad Voiculescu la Digi24, vineri seara. SERIOS ???

+3 (3 voturi)
Eduard
17.04.2021, 09:46:21

Functionarii publici merg pe principiul ca ministrii si secretarii de stat numiti politic sunt trecatori , noi ramanem pana la pensie. Pana schimba un ministru un functionar public din functie sau il concediaza pentru incompetenta, se termina madatul. Iar daca se intampla ceva mumai ministrul raspunde dupa conceptia aberanta comunista ca seful raspunde pentru tot, conceptie de care nu mai scapam nici dupa 30 de ani de la revolutie.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările