Gabriel, băiatul care suferă de o boală rară, are nevoie de sprijin în continuare. Strângere de fonduri online pentru tratamentul de care are nevoie urgent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabi luptă în continuare cu boala care îi macină trupul şi îi afectează perioada adolescenţei însă este optimist şi curajos. Mama acestuia este singurul său sprijin, iar familia are nevoie de suport financiar pentru a asigura tratamentul intensiv pentru a ameliora durerile băiatului.

Gabriel Balacean are 15 ani şi suferă de o boală rară fără vindecare: Sindromul Klippel-Trenaunay (o malformaţie venoasa congenitală, extrem de dureroasă). Gabriel, elev în clasa a lX- a liceul Costin Neniţescu, are nevoie urgentă de tratament pentru a scăpa de durerile din tot corpul şi pentru a duce o viată apropiată de normal.

Cei care vor să-l ajute pe Gabi, pot dona pe Facebook, la strângerea de fonduri creată pentru cazul său: „Gabriel merită o şansă”. 

Se poate dona orice sumă, rapid, cu cardul. Suma necesară este de 71.704 lei, necesară tratamentului. Fiecare donaţie îl ajută pe copil să trăiască fără durerile groaznice pe care boala sa i le provoacă.

„Am tot încercat la stat şi am depus dosar la Direcţia de Sănătate Bucureşti, unde s-a aprobat un buget pentru o intervenţie, nicidecum o operaţie sau tratament. Acestă intervenţie a fost cea mai ieftină opţiune, mi s-a spus că dacă nu îmi convine, să plec pe banii mei. Acestă intervenţie nu este ceea ce are nevoie Gabriel, dar este o încercare de ajutor”, a spus mama băiatului. 

   

Diagnosticat cu sindromul „Klippel Trenauna

La vârsta  de 3 ani a făcut prima infecţie care, printre altele, s-a manifestat cu schimbarea culorii piciorului. „Era rosu spre grena. Copilul avea temperatura mare, 40 de grade şi dureri în tot corpul”, spune femeia.

S-a internat împreună cu micuţul la Spitalul Marie Curie. Aici, copilul a fost diagnosticat cu sindromul „Klippel Trenaunay“.

Imagine indisponibilă

Gabriel suferă fin cauza malformaţiei care îi provoacă dureri în tot corpul. FOTO: Oana Bălăcean

„Este o malformaţie venoasă congenitală ce se caracterizează prin triada simptomatică: varice nesistematizate, frecvent unilaterale ale membrelor inferioare, hipertrofia membrului afectat şi angiom cutanat. În lipsa unui tratament, sindromul Klippel-Trenaunay se poate complica (evoluţia varicelor spre insuficienţă venoasă cronică până la ulcer varicos cu posibilitatea apariţiei de hemoragii masive, tromboflebite, trombembolism pulmonar etc.). Am stat cu Gabi aproape două luni în spital. Face astfel de infecţii cam o dată pe an şi când le face trebuie internat ca să nu apară complicaţii. I se administrează antibiotice foarte puternice, dar şi antiinflamatoare pentru că durerile sunt în tot corpul şi sunt cumplite. Primeşte şi anticoagulante pentru a preveni hemoragia internă”, mai arată mămica.

De la vârsta de 3 ani Gabi a fost internat în repetate rânduri din cauza durerilor şi a infecţiilor. Din cauza medicamentelor a făcut şi gastrită. 

„Ca să evite durerile de stomac pe lângă durerile de picioare, de coloană şi de cap, Gabi preferă să stea cu o durere mai puţin şi de cele mai multe ori refuză să ia antiinflamatoare“, povesteşte mama băiatului.

Femeia îşi mai aminteşte că, acum 6 ani, băiatul s-a ciupit din greşeală la piciorul stâng (cel cu malformaţia). În două zile piciorul a început să îşi schimbe culoarea şi să apară durerile în tot corpul.

„Ne-am internat şi s-a intervenit chirurgical. După ce ne-am externat prin locul unde a fost chiuretat a început să curgă limfa, curgea ca la robinet. În maximum cinci minute se umplea o rolă de pansament. Timp de aproape două luni nu am putut ieşi din casă. Cu cataplasme şi tincturi abia am reuşit să refacem locul ca să nu mai curgă limfa. Locul încă este sensibil şi face unghii încarnate care trebuie tratate pentru că, dacă are fie numai şi un pic de puroi, încep durerile şi piciorul începe să-şi schimbe culoarea.

Trebuie avut grijă tot timpul să nu fie lovit în piciorul bolnav, să nu se taie, iar încălţămintea să nu-l bată. De obicei, îi cumpăr încălţămintea cu două numere mai mari, ca să nu-l jeneze.  Dacă încălţămintea nu este bună sau îl strânge începe să-i curgă limfa şi locul trebuie dezinfectat şi schimbat pansamentul. Să nu stea în umezeală pentru că face dermatită. De altfel, a şi făcut la un moment dat. A durat aproape o lună  până s-a vindecat”, mai spune printre lacrimi mama.

Gabi este un copil cu o voinţă de fier. Deşi are nişte dureri cumplite, nu se plânge. 

„Nimeni, în afară de mine, mama lui, nu ştie că are dureri la ambele picioare. Pentru că da, de câţiva ani au început dureri şi la piciorul sănătos deoarece acesta a preluat rolul celui stâng si toată greutatea corpului este preluată de el. Nimeni nu ştie că el are dureri la coloană sau de cap sau că are toate aceste dureri în acelaşi timp. Copilul meu trăieşte în durere şi nimeni nu ştie. Pentru mine este un erou. După fiecare infecţie se ridică şi merge mai departe”, precizează mămica lui Gabriel.

Despre Sindromul Klippel-Trenaunay

Sindromul Klippel-Trenaunay este o malformaţie congenitală a sistemului venos, caracterizată prin varice la nivelul membrelor inferioare, creşterea în volum (hipertrofia) a zonelor afectate şi apariţia angiomului cutanat (tumoră pe suprafaţă pielii).

Netratată, afecţiunea poate avea complicaţii majore, de la hemoragii masive până la tromboflebite şi trombembolism pulmonar. În 90% din cazuri, boală Klippel-Trenaunay este unilaterală şi se manifestă mai frecvent în zona picioarelor, însă este posibil să fie afectat şi unul din membrele superioare ale corpului.

Tratamentul este însă costisitor iar Gabriel are nevoie de ajutorul nostru. Dacă doriţi să-l ajutaţi pe Gabi, puteţi depune bani si în contul deschis pe numele Oana Bălăcean (mama). 

IBAN: RO43BRDE 426 SV600 2168 4260 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite