Societate

articolul anterior articolul urmator

Gabriel Diaconu, despre prof. Băjenaru: „A stat de încăpăţânat ce era la Universitar până nu a mai putut să respire. Abia atunci a acceptat să meargă la Balş. Era prea târziu...“

9
3 Sep 2020 19:59:28
Autor: Daniela Serb
Prof.dr. Ovidiu Băjenaru, primul din stânga, a fost membru corespondent al Academiei Române
Prof.dr. Ovidiu Băjenaru, primul din stânga, a fost membru corespondent al Academiei Române

Psihiatrul Gabrie Diaconu a postat pe Facebook câteva rânduri la dispariţia prof.dr. Ovidiu Băjenaru, neurolog, membru corespondent al Academiei Române, care s-a stins din viaţă joi, la Institutul ”Matei Balş”

Redăm mai jos întreaga postare: 
 
 
“A stat de încăpăţânat ce era la Universitar până nu a mai putut să respire. Abia atunci a acceptat sa meargă la Balş. Era prea târziu...”
Aceasta este povestea morţii profesorului meu de neurologie, doctorul Ovidiu Băjenaru. Titlurile academice sunt redundante. Pentru mine rămâne “domnul profesor”
Rămâne domnul profesor care mi-a deschis ochii în tot ce presupune arta de-a povesti, nu doar descrie, creierul, nervii ori organele de simţ.
Acel om care a îndrăznit să-mi dea o şansă, când eram doar un ţânc, să merg şi eu la cursul de tulburări ale Mişcării ţinut de profesorul Tolosa,
Omul care, când l-am rugat, mi-a scris o scrisoare de recomandare ca sa pot pleca din ţară la studii,
Acelaşi om care, când m-am întors rezident în clinica lui, m-a tratat drept şi egal, şi am putut avea opinii divergente dar totuşi echilibrati unul şi celălalt în ce înseamnă argumentaţie medicală,
Un munte de cunoaştere a fost Ovidiu Băjenaru, şi puţini vor mai fi vreodată ca el,
Iar cât priveşte faptul că a luat infecţia cu coronavirus, 
Respectiv că a dezvoltat complicaţii, şi corpul lui nu le-a putut surmonta,
Nu are nimic de a face cu ce am pierdut noi, poporul român, astăzi. Un MEDIC.
Cât priveşte eu...
Mi-a mai plecat un mentor, printre puţinii avuţi în ţara asta.
 
Prof.dr. Ovidiu Băjenaru a murit joi, după două săptămâni de internare la ”Matei Balş”. Profesorul avea 63 de ani, afecţiuni cardiovasculare importante şi era infectat cu SARS-CoV-2. 
 
Prof.dr. Ovidiu Băjenaru a fost unul dintre cei mai se seamă reprezentanţi ai neurologiei româneşti, creator de şcoală şi mentor pentru generaţii întregi de studenţi. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Senza Nome
3.09.2020, 21:34:16

Pentru cei care zic ca Coronavirus nu exista sau este doar o simpla raceala.

+8 (18 voturi)
Alfa Omega
4.09.2020, 09:24:39

Nu este vina profesorului emerit , pentru ca atunci cand esti pacient cu coronavirus nu mai poti gandi ca un om sanatos , ci a medicilor care l-au tratat trebuia sa primeasca transplant de plasma , dar ei au asteptat pana cand organismul a cedat ! Dumnezeu sa il ierte si pe noi ca am ramas cu cei mai incapabili doctorii cei buni au plecat !

0 (2 voturi)
Cappatrat Casargoz
3.09.2020, 23:32:27

Este o pierdere grea și ireparabilă. Mai avea atât de multe de făcut, pentru noi ceilalți oameni. Un om altruist. Cei care au lucrat cu domnul profesor știu. Sincere condoleanțe!

+3 (3 voturi)
Ba! ciudă
4.09.2020, 06:26:10

Nicio suflare despre dr. Benedek Istvan, hematolog din Târgu-Mureș, cel care a înfăptuit primul transplant de măduvă în România și a făcut ca această metodă să fie uzuală și aici. A murit la 71 ani, fiind infectat la datorie. Ce noroc, că românii sunt așa de recunoscători... Poate nu trebuia să se opună cu atâta vehemanță ”colegului” nepracticant Dorin Florea...

-3 (5 voturi)
Caius Iulius Caesar
4.09.2020, 08:04:54

In media TV s-a vorbit si l-au omagiat frumos. De altfel despre el vor vorbi faptele lui bune...Cu stima

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările