Gay Parade are loc sâmbătă. Partidul Noua Dreaptă organizează, în paralel, „Marşul pentru normalitate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Sever Gheorghe
FOTO: Sever Gheorghe

Marşul diversităţii, cunoscut sub titulatura de Gay Parade, va avea loc sâmbătă începând cu ora 16:00, punctul de plecare fiind Arcul de Triumf. Asociaţia ACCEPT, care organizează marşul, transmite că de zece ani comunitatea LGBT iese în stradă, alături de susţinătorii ei, ca să ceară cu o singură voce drepturi fundamentale. În paralel, partidul Noua Dreaptă organizează Marşul pentru normalitate, în semn de protest faţă de comunitatea LGBT.

Marşul are loc pe data de 23 mai, începând cu ora 16.00, începând la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, traseu pe care l-a urmat şi în ultimii ani. "Îi aşteptăm alături de noi pe membrii comunităţii LGBT, susţinătorii ei, reprezentanţii altor minorităţi, dar şi pe cei care îşi doresc să trăiască într-o lume în care avem cu toţii drepturi egale", se arată într-un comunicat aş Asociaţiei ACCEPT.

Programul evenimentului:

16:00- 16:30 Adunarea participanţilor, discursuri.
16:30- 17:30 Parcurgerea traseului Arcul de Triumf –> Piaţa Victoriei.
17:30- 19:00 Petrecere in aer liber
 

Marşul pentru normalitate

Tot sâmbătă, în semn de protest faţă de comunitatea LGBT, are loc şi "Marşul pentru normalitate", organizat de partidul Noua Dreaptă. Într-un comunicat al partidului se precizează că vor protesta faţă de tentativele insidioase de legalizare a ”parteneriatelor civile”.

"Experienţa altor ţări europene ne demonstrează că aceste ”parteneriate” sunt peste tot doar primul pas către legalizarea căsătoriilor şi adopţiilor de copii de către ”cuplurile” homosexuale şi condamnăm ferm acţiunile nocive ale lobby-ului homosexual conjugate cu iniţiativele legislative anti-creştine ale politicienilor români care în campania electorală sunt ”mândri că sunt români” şi fac turul mănăstirilor iar când devin demnitari, votează după cum le dictează.. lobby-ul homosexual!", se arată în comunicatul de la Noua Dreaptă.

Liderul Noii Drepte, Tudor Ionescu, a declarat că ei sunt promotorii unor valori, în timp ce asociaţia ACCEPT promovează anti-valori. "Aceste manifestări trebuie să fie în opoziţie, tocmai pentru a se vedea foarte clar cine promovează valorile familiei creştin-tradiţioneale şi cine promovează anti-valorile. Marşul pentru normalitate nu ar fi avut loc niciodată dacă nu ar fi avut loc aeastă paradă, ei zic a diversităţii, noi a pervesităţii. Este legătura între cauză şi efect. Dânşii sunt provocatorii , şi nu noi. Noi nu ne războim cu Asociaţia Accept, îi vedem ca pe nişte actori minori în această ecuaţie, ci cu clasa politică românească pentru că doar ea poate să legifereze nişte anomalii, cum ar fi parteneriatele civile. Acestea au fost doar primul pas către legalizarea căsătoriilor în multe state membre ale UE, apoi legalizarea adopţiilor de copii", a declarat Ionescu.

Pentru acest marş, Poliţia Română anunţă următorul program:

11.30 – 12.00, adunarea participanţilor în Piaţa Victoriei;
12.30 – 14.00, marş pe traseul Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Piaţa Naţiunilor Unite – Splaiul Independenţei – Alee Dealul Mitropoliei.

Poliţia mai precizează într-un comunicat de presă că deplasarea participanţilor se va face pe banda I de circulaţie.

"Solicităm conducătorilor de autovehicule să circule cu atenţie pe lângă coloana de participanţi şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri. Pietonii sunt rugaţi să traverseze drumul public numai prin locurile special amenajate şi semnalizate, la culoarea verde a semaforului electric pentru pietoni şi  după o temeinică asigurare", se arată în comunicat.

Peste 350 de jandarmi vor supraveghea marşurile, sâmbătă

Pentru ca cele două adunări publice să nu perturbe desfăşurarea normală a activităţilor cotidiene din capitală, peste 350 de jandarmi vor supraveghea cele două evenimente cu scopul de a preveni eventualele stări conflictuale şi de a asigura protecţia participanţilor, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Române.

Autorităţile recomandă persoanelor care vor participa la aceste adunări publice dar şi celorlalţi cetăţeni să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane care au un comportament antisocial.

 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite