articolul anterior articolul urmator

Generaţia OUG 13: liderii pentru viitorul României sunt aici

8
6 Jul 2018 13:23:23
Sebastian Burduja
Steve Jarding, antrenorul liderilor de mâine pentru România
Steve Jarding, antrenorul liderilor de mâine pentru România

8 Comentarii

Dan Plesoianu
6.07.2018, 15:28:43

Nu sint sigur daca forma de organizare a partidelor, cu o "organizatie de tineret", (mai) este foarte indicata si constructiva. Nu prea am auzit de asa ceva la partidele din tarile avansate. Nici in Canada, nici in SUA. Or exista si la dinsii, dar daca da, atunci nu au nici o expunere publica semnificativa... Poate ca e mai bine ca tinerii (Ce inseamna "tineri", pina la ce virsta ? Daca esti tinar la 35 de ani, nu mai esti la 36 de ani ?!). Ma gindesc ca separatia intre "tineri" si "non-tineri" poate mai mult diviza un partid, decit intari. Stiu, acest mod de organizare exista in interbelic, dar au trecut 80 de ani de atunci...

Iulian Arion
6.07.2018, 16:16:24

Solutia nu poate veni de la partidele parlamentare nici de la cele extraparlamentare. Daca ar fi existat o astfel de solutie, ar fi fost de mult pusa in opera. O solutie este cea a unui referendum de revocare a intregii liste a unui partid sau a mai multor partide. Legea referendumului stipuleaza, ceea ce Constitutia staueaza ca drept natural: Art. 1 În România suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative şi prin referendum. Aceasta solutie nu a venit nici de la asa zisa elita intelectuala, nici de la generatia urmatoare, mereu asteptata in zadar ci de cetatenii constieti de sine.

Iulian Arion
6.07.2018, 16:19:01

Art. 5 (1) Referendumul naţional şi referendumul local se organizează şi se desfăşoară potrivit prevederilor prezentei legi. (2) Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. (3) Rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente.

+1 (1 vot)
Iulian Arion
6.07.2018, 16:31:20

Legea referendumului 3/2000, Art 28 (referendum local pentru demiterea parlamentarilor unui partid parlamentar) (2) În cazul referendumului local birourile electorale de circumscripţie ale judeţelor şi al municipiului Bucureşti îndeplinesc, în mod corespunzător, atribuţiile Biroului Electoral Central. Scrutinul incepe la ora 7 si se termina la 23. Referendumul local se organizeaza intr-o duminica. Initiativa referendumului local apartine unei treimi din numarul consilierilor locali. Art. 46 (2) În termen de 24 de ore de la primirea hotărârii consiliului local sau judeţean, prin care se stabileşte organizarea referendumului local, prefectul va informa Departamentul pentru Administraţie Publică Locală din cadrul Ministerului Funcţiei Publice. Art. 47 Ministerul Funcţiei Publice va informa Guvernul despre rezultatul referendumului local.

+1 (1 vot)
cioian ioian
7.07.2018, 05:20:00

Eu nu am nimica cu unii așa ziși intelectuali,intelectuali(ingineri,magistrați,profesori,medici,etc,care sănt acum în acest grup de infractorii le giferat în parlament) eu am o problema,îndoială cu viitorii intelectualii care VOR să le ia locul,și anume,care este PROBABILTATEA ca și acești NOIi politicienii să devină și mai înverșunați infractori cu gulere albe,dar murdare din cauza comportări lor în nume propriu sau de grup.Mai grav este că mulți sant URMAȘII ACTUALILOR OTREPEdin parlamentul Romăniei.Exemple sănt și acuma,verificați cîte odrasle de p0liticienii în posturi călduțe în ministere,servicii,ambasade,consulate etc.Nu spun că unii nu merită să obțină-dețină aceste funcții ,dar săpt și excepții:cazul vestitei BEA în parlamentul european ,sau mai nou cele trei odrasle numițiconsulii în diferite cancelarii,și mai săpt și alte cazuri pe care NU le știm. Nu am nimica cu intelectuali merituoși,onești,am c u cei parveniți din răndul penalor,îmbogățiților peste noapte ai baronilor locali.