„Ger de crapă pietrele“. Minus 23 de grade înregistrate la Miercurea Ciuc. Temperaturile vor continua să scadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANM: În acest weekend este valabilă o atenţionare meteo de ger ce cuprinde zone din toată ţara Foto: shutterstock
ANM: În acest weekend este valabilă o atenţionare meteo de ger ce cuprinde zone din toată ţara Foto: shutterstock

Mercurul termometrelor a scăzut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, până la minus 23 de grade Celsius la Miercurea Ciuc, aceasta fiind cea mai scăzută temperatură înregistrată la nivel naţional, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Potrivit ANM, citată de DIGI 24, temperaturi negative extreme s-au mai înregistrat şi în alte localităţi, respectiv minus 21 de grade Celsius la Joseni şi minus 20 de grade Celsius la Târgu Secuiesc.

Potrivit sursei citate, la Miercurea Ciuc sunt minus 22 de grade duminică dimineaţă, iar stratul de zăpadă a ajuns la nouă centimetri. 

Alte temperaturi scăzute înregistrate duminică dimineaţă sunt minus 16 grade la Vârful Iezer, din Munţii Pietrosul Rodnei, şi tot minus 16 grade în Bacău. În Vaslui temperatura a coborât la minus 14 grade, iar în Focşani la minus 13 grade.

Atenţionare meteo de ger valabilă în toată ţara

De altfel ANM a anunţat vreme deosebit de rece şi ger pe parcursul nopţilor şi al dimineţilor, începând de ieri, până miercuri, 20 ianuarie, ora 10:00. În intervalul menţionat vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopţilor şi al dimineţilor va fi ger, la început în nord-vest, nord-est şi centru, apoi şi în celelalte regiuni.

Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade şi se vor încadra, în general, între -18 şi -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative şi se vor încadra, în general, între -10 şi 0 grade. Iar ocal se va semnala gheţuş.

Cea mai rece dimineaţă din această iarnă

Totodată, Oana Păduraru, meteorolog ANM a declarat la Digi24 că este cea mai rece dimineaţă din această iarnă şi că estimările meteo arată că în noaptea de luni spre marţi este posibil ca temperaturile să scadă şi mai mult, în condiţiile unui cer senin. În condiţii de ger, ninsorile vor fi pe arii restrânse şi slabe cantitativ, a adăugat meteorologul. Informarea meteorologică este valabilă până miercuri la ora 10.00.

Potrivit meteorologului Oana Păduraru, de miercuri, temperaturile vor începe să crească şi să ajungă chiar la valori mai ridicate decât cele normale perioadei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite