Societate

articolul anterior articolul urmator

Gheorghe Gherghina: "Sunt şanse ca salariul minim pe economie să fie majorat"

0
19 Mar 2010 15:15:31
Autor: adevarul
Gherghina caută soluţii pentru mărirea salariului minim pe economie
Gherghina caută soluţii pentru mărirea salariului minim pe economie

Secretarul de stat din Ministerul Finanţelor, Gheorghe Gherghina, a declarat, vineri, că sunt şanse ca salariul minim pe economie să fie majorat. Gherghina a mai spus că trebuie găsite soluţii care să nu afecteze bugetul de stat şi fondul de salarii al companilor.

Gheorghe Gherghina a precizat că aceste soluţii trebuie să apară în cel mult o lună. "Dacă reuşim să găsim soluţii astfel încât salariul minim să fie majorat fără să aibă impact pe bugetul de stat sau pe fondul de salarii al companiilor, nu avem probleme. Sunt şanse mari să găsim aceste soluţii. Avem 30 de zile în care să analizăm acest lucru", a declarat Gherghina, după discuţiile de la Ministerul Muncii.

În privinţa creşterii salariului minim de la 600 lei la 705 lei, discuţiile vor continua şi în următoarea lună.

Sindicaliştii cer un salariu minim pe economie de 705 lei, modificarea legii pensiilor şi a legii salarizării unice, un Pact concret de ocupare, stoparea disponibilizărilor, modificarea OUG 1/2010 privind reîncadrare în funcţii a unor bugetari şi stabilirea salariilor acestora, deblocarea fondurilor europene, precum şi un plan coerent pentru ieşirea din criză.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările