Societate

articolul anterior articolul urmator

Gheorghiţă: Pe 26 ianuarie începe vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani. Au fost efectuate peste 2.800 de programări

1
20 Jan 2022 13:33:12
Autor: Cristina Morozan
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Până astăzi au fost efectuate în platforma de programare peste 2800 de programări pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, demararea campaniei de vaccinare pentru această grupă de vârstă urmând să înseapă pe 26 ianuarie, a declarat preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV)

Valeriu Gheorghiţă : "Pentru grupa de vârstă 5-11 ani.
„În perioada 13-20 ianuarie au fost efectuate în platforma de programare 2841 de programări pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani. La acest moment în platforma de programare sunt active 220 de cabinete de vaccinare pediatrică în toate judeţele, din care, 6 cabinete de vaccinare pediatrică în Bucureşti, câte unul în fiecare sector, 2 cabinete de vaccinare pediatrice în judeţul Ilfov şi mai sunt încă 21 de cabinete de vaccinare pediatrice inactive şi care vor fi actualizate şi activate în platformă în funcţie de adresabilitate şi de deciziile direcţiilor de sănătate publică judeţene”, a precizat preşedintele CNCAV. 

Valeriu Gheorghiţă a reamintit totodată că demararea campaniei de vaccinare va avea loc pe data de 26 ianuarie. 

„S-a modificat calendarul de livrare pentru dozele pediatrice în sensul în care toate cele 114.000 de doze vor ajunge în România pe data de 25 ianuarie şi vor fi distribuite către centrele regionale de depozitare, ulterior către direcţiile de sănătate publică judeţene, încât să fie disponibile pe 26, dimineaţa, în cabinetele pediatrice”, a mai spus medicul militar

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ion_Capsuna
20.01.2022, 16:42:34

Gheorghita...Mai Ghitza, mai ceasul tau ticaie spre momentul cind va trebui sa raspunzi pt. cei care au suferit reactii adeverese de la pis-vasserul asta de la Phyzer pe care s-au aruncat 1% din PIB! Se stringe streangul...!

-37 (37 voturi)
Modifică Setările