Societate

articolul anterior articolul urmator

Gheorghiţă: Scăderea anticorpilor este un fenomen natural, însă acest lucru nu înseamnă neapărat scăderea protecţiei

6
21 Jul 2021 21:38:30
Autor: News.ro
Medicul Valeriu Gheorghiţă,
Medicul Valeriu Gheorghiţă,

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva SARS CoV-2, a declarat că, deşi numărul anticorpilor scade, după o perioadă de la vaccinare, acest lucru nu înseamnă şi scăderea protecţiei în faţa virusului.

”Scăderea anticorpilor este un fenomen natural pe care îl întâlnim după orice tip de vaccin, după orice tip de răspuns imun, indiferent că vorbim de un răspuns imun după boală sau după vaccinare, însă acest lucru nu înseamnă neapărat scăderea protecţiei, pentru că pe de o parte, noi când facem aceste analize obişnuite de laborator, determinăm anticorpii totali împotriva proteinei spike şi nu acei anticorpi neutralizanţi care sunt de fapt importanţi pentru protecţie, pentru neutralizarea virusului. Avem răspuns imun de tip celular şi mai avem răspuns imun de memorie. Practic, la reîntâlnirea cu agentul, cu microorganismul, în speţă cu virusului SARS CoV-2, organismul nostru produce într-un timp foarte scurt anticorpi”, a declarat Valeriu Gheorghiţă la Antena 3.
 
Acesta a adăugat că protecţia vaccinurilor, inclusiv în faţa variantei Delta, este de peste 90 la sută.
 
”Persoanele vulnerabile, persoanele vârstnice pot să dezvolte forme simptomatice şi unii pot să dezvolte, sunt situaţii rare, dar sunt cazuri în care poţi să dezvolţi o formă destul de serioasă se îmbolnăvire, dar datele actuale, inclusiv pentru varianta Delta, arată o protecţie de peste 90 la sută faţă de riscul de internare şi de deces, indiferent de tipurile de vaccin de care vorbim”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Ludwig
21.07.2021, 22:09:51

Pensatul asta ne pregateste de a 3 a doza...sau a 4 a...

+3 (5 voturi)
Russians, go home
21.07.2021, 22:24:17

Sputnik

-3 (3 voturi)
Culea Kasparov
21.07.2021, 23:05:01

Nea Gheorghita esti colonel, ai bani, esti medic si nu inteleg ce cauti in combinatia asta. De munca vei avea si in puscarie . Ai loc la Spital Penitenciar Jilava. Acolo ai sa ajungi.

-8 (14 voturi)
dumitru bogdan
21.07.2021, 22:38:10

Pai de ce insiști sa ma înțepi dacă am căpătat răspuns imun de tip celular după boala?. Pentru câțiva euro cât costa vaccinul?

-21 (25 voturi)
ovidiu preda
22.07.2021, 06:15:03

pregateste-i de booster cel putin anual, sau pina la decesul eliberator

-3 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările