Grecii mizează pe turiştii români să-i scoată din criză - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de astăzi scrie despre planul de ieşire din criză al Grecie, stresul provocat de programul "Prima Casă" sau favoriţii legii pensiilor. Printre alte subiecte, peste 35% dintre adulţi au probleme cu somnul, iar băncile centrale îndatorează clasa mijlocie.

Grecii mizează pe turiştii români să-i scoată din criză. În timp ce autorităţile şi operatorii socotesc în paralel scăderea continuă a numărului de turişti din peninsula elenă, grecii visează la sosirea românului petrecăreţ şi cheltuitor. „Românii sunt ca noi, doar că nu vorbesc aceeaşi limbă”, spune Akis Spiratos, un agent de turism grec, concentrând în câteva cuvinte filosofia turistului român şi relaţia istorică construită pe traseul Bucureşti- Atena, cu opriri dese în Halkidiki sau Katerini, scrie Evenimentul Zilei.

"Prima Casă", risc maxim de stres. "Oferta ideală să te linişteşti şi să ai în sfârşit locuinţa mult visată. Dobândă mică, rate acceptabile. Rapid, sigur, eficient. Un program unic pentru o familie fericită: Prima Casă". În pliantele pe care le-am luat de la o bancă din Bucureşti suna totul atât de bine... În realitate, ecuaţia e cam aşa: în câteva luni până iei casa îmbătrâneşti cam cât în zece ani. Şi, dacă ai norocul să trăieşti mai mult, nu faci decât să plăteşti la ea încă vreo 20, notează Jurnalul Naţional.

Avocaţii şi preoţii catolici, favoriţii legii pensiilor. Avocaţii şi clericii romano-catolici, ca şi personalul asimilat cultelor recunoscute, ar putea să cotizeze în continuare doar la propriile case de pensii, nu şi la bugetul public, devenind astfel marii favoriţi ai legii unice a pensiilor, conform Evenimentului Zilei. Aşa propune ministrul Mihai Şeitan. Aşa prevede ultima variantă a proiectului de lege privind sistemul unitar de pensii publice, publicată ieri după-amiază pe site-ul Ministerului Muncii, urmând ca, săptămâna viitoare cel mai târziu, să ajungă pe masa guvernului, anunţă Cotidianul.

Cele mai eficiente somnifere naturale.  Peste 35 la sută dintre adulţi au probleme cu somnul, relevă un studiu al oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Rochester din New York. Potrivit acestora, persoanele care suferă de insomnii prezintă un risc de şase ori mai mare de a suferi de depresie.Psihologii însă dau vina pe insomniaci. Diana Tudose spune că aceste tulburări apar în lipsa unui program de odihnă clar stabilit sau sunt simtome ale unei afecţiuni psihice. "Depresiile sau, în cele mai grave cazuri, stările de anxietate generalizată sunt cele mai dese afecţiuni care se ascund în spatele unei insomnii", spune expertul Tudose, optrivit Gândul.

Cum îndatorează băncile centrale clasa mijlocie.
Iluzia prosperităţii s-a obţinut în economiile vestice, în special în SUA şi Marea Britanie, prin creşterea gradului de îndatorare, timp în care economisirea, ca procent din PIB, a stagnat, iar disproporţia dintre veniturile de top şi cele medii a crescut. La asta au contribuit din plin deciziile băncilor centrale. Concluzia îi aparţine lui Albert Edwards, analist al Société Générale (SG), informează România liberă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite