Societate

articolul anterior articolul urmator

Grupul de Comunicare Strategică - La nivel naţional, la acest moment, nu sunt paturi libere ATI

2
16 Oct 2021 13:50:34
Autor: News.ro
Spitalul modular Pipera FOTO Inquam Photos / George Călin
Spitalul modular Pipera FOTO Inquam Photos / George Călin

Grupul de Comunicare Strategică anunţă sâmbătă că la nivel naţional, la acest moment, nu sunt paturi libere ATI. La  nivel naţional, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

”În data de 16 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1613 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.  1.739 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. La  nivel naţional, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

 
De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 168  paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. 
 
Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale. 
 
”Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, precizează autorităţile.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Arieste
16.10.2021, 13:56:46

si care e problema daca nu sint paturi la ATI? ATI,ATI,ATI peste tot. ce mare brinza faci la ATI? 8,9 din 10 mor daca ajung la ATI....asa ca nu inteleg. o sa mori un pic mai devreme si fara sa mai dai o gaura financiara si la ATI.

+7 (7 voturi)
Mikael Ginsberg
16.10.2021, 15:09:03

nu mai sunt paturi de 1 luna. dar mereu se gasesc.

-12 (14 voturi)
Modifică Setările