Grupul Cosmote a achiziţionat Zapp România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul Cosmote a semnat astăzi acordul de achiziţie a 100% din acţiunile Telemobil SA, operatorul reţelei Zapp România, pentru suma totală de 207 milioane de euro, din care 61 de milioane de euro reprezintă contravaloarea acţiunilor, au anunţat în această seară cele două companii.

Acordul de cumpărare a acţiunilor a fost semnat de Michael Tsamaz, CEO al Cosmote Group şi, din partea vânzătorului, de către Nadim Akkawi, Director Corporate Finance, membru al Saudi Oger Group, se arată într-un comunicat al Cosmote.

Suma pentru achiziţia acţiunilor Zapp este estimată la aproximativ 61 de milioane de euro, iar Cosmote va prelua, în acelaşi timp, şi datoriile şi obligaţiile Zapp, estimate la aproximativ 146 milioane de euro, dintre care majoritatea vizează extinderea reţelelor 3G şi CDMA.

Citigroup Global Markets Limited (CITI) şi NM Rotschild and Sons Limited au avut rolul de consultanţi financiari ai COSMOTE pentru tranzacţie.

"Tranzacţia semnată astăzi marchează o nouă etapă de creştere şi extindere a bazei de utilizatori pentru Cosmote România, având în vedere că licenţele 3G şi CDMA, precum şi infrastructura permit companiei să ofere cele mai competitive servicii de date şi voce din România. Activând pe una dintre cele mai competitive pieţe din Europa şi în numai trei ani şi jumătate de la lansare, parcursul impresionant al Cosmote România este dovada că această companie poate utiliza la maxim beneficiile acestei noi investiţii”, a declarat Michael Tsamaz, CEO Cosmote.

Zapp este cel mai vechi operator de telefonie mobilă de pe piaţa din România. Compania şi-a lansat operaţiunile comerciale în anul 1993. În prezent, deţine o licenţă CDMA în banda 450 MHz şi o licenţă 3G în banda 2100 MHz. Reţeaua 3G a companiei acoperă 23 de oraşe din România. In 2008, veniturile Zapp s-au ridicat la 61 milioane Euro, în timp ce baza de abonaţi depăşea 374,000.

Achiziţia este supusă, între alte condiţii, aprobării autorităţilor relevante din România.

La rândul său, Nadim Akkaoui, Director Corporate Finance pentru Grupul Saudi Oger, a declarat: "Suntem multumiţi că am încheiat negocierile cu Cosmote Group privind vânzarea Zapp România şi aşteptăm finalizarea cu succes a tranzacţiei. Aceasta tranzacţie vine după o perioadă de investiţii în infrastructura companiei, timp în care am efectuat lucrări majore de extindere a ariei de acoperire şi am lansat noi servicii în parteneriat cu China Development Bank şi ZTE Corporation. Zapp România a înregistrat progrese importante în dezvoltarea reţelelor 3G şi EV DO, iar acum are o acoperire de peste 70% din populaţia României în ceea ce priveşte furnizarea serviciilor de date mobile de mare viteză. Adăugarea serviciilor de internet mobil de mare viteză de la Zapp la portofoliul de servicii oferite de Cosmote va fi foarte avantajoasă pentru ambele companii şi pentru clienţii lor”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite