Societate

articolul anterior articolul urmator

GSC: La acest moment, în ţară nu sunt paturi ATI libere pentru pacienţii cu COVID

2
23 Oct 2021 14:01:03
Autor: News.ro

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, sâmbătă, nicăieri în ţară nu sunt paturi ATI libere pentru pacienţii cu COVID, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.

"În data de 23 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1699 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 373 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 153 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale", a arătat Grupul de Comunicare Strategică.
 

Sâmbătă, 1.854 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.

 
"La nivel naţional, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2. Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare", a precizat sursa citată.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Roy Walker
23.10.2021, 16:19:47

Cititori ai discutiilor BTL, ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum, iata un raport live al postarilor antivacciniste pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Enjoy! Cat timp conturile trollilor platiti nu vor fi suspendate, acest mesaj va continua sa apara. Luv u!

R e l i g u l o u s@Vancouver.Canada
23.10.2021, 20:39:43

Propagandă mascată la un site de pocăiți. Interesant că Adevărul permite ca platfoma sa să fie folosită în acest fel... Propagandă mascată sub un scop nobil, acela de susținere a campaniei de vaccinare, SCÂRBE !!!

-7 (7 voturi)
Modifică Setările