Gunoaie de oameni

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Primăria promite o vară fără gunoaie!“ Titluri de presă ne arată o imagine „idilică“ despre mereu surprinzătoarea noastră patrie: „România, sufocată de gunoaie!“ „Sat îngropat în gunoaie!“ „Gunoi la locul de joacă!“ „Oraşul geme de gunoaie! Garda de Mediu doarme!“ „România, ţara unde oamenii mănâncă din gunoaie!“ „România, groapa de gunoi a Europei!“ „Munţi de gunoaie pe malurile apelor!“

Oare localităţile patriei ar fi mai bine administrate dacă alegerile locale se vor desfăşura în două tururi de scrutin şi nu întru-n singur tur de scrutin, cum s-a întâmplat la ultimele alegeri? O întrebare legitimă.

Avem o ţară plină de gunoaie după sărbătorile pascale. Ca şi înainte. Cum este plaiul românesc permanent, zi de zi. Avem câmpuri şi localităţi de gunoaie, plimbate de colo colo, în funcţie de cum bate vântul. Avem o ţară de aleşi locali din primul tur, copleşiţi de gunoaie, de incompetenţă, dar care şi-au stabilit singuri salariile şi vor şi pensii speciale! Avem o ţară de asistaţi sociali, apţi de muncă, care primesc bani de la buget, dar nu sunt scoşi la muncă în localităţile de origine!

Avem o Gardă de Mediu inexistentă din punct de vedere al activităţii, neinteresată că patria care-i plăteşte pe comisarii de mediu este sufocată de gunoaie şi poluată la greu! Avem o grămadă de concetăţeni care confundă mereu ţara cu o groapă de gunoi! Avem oameni care mănâncă la propriu din gunoaie. Este o imagine cotidiană cu amărâţi care scormonesc în tomberoanele capitalei europene, Bucureşti, în gropile de gunoi ale marilor oraşe româneşti, căutând resturi de alimente şi hrănindu-se cu ele. „Mândri“ că sunt români şi au ce mânca! Nu mor de foame!

Dacă noi românii verzi, băştinaşii, ne-am obişnuit cu realitatea, ba chiar construim şi întreţinem „mirajul“ gunoaielor, pentru străinii care vin să cunoască frumuseţile patriei noastre, fac afaceri ori lucrează aici România este mereu surprinzătoare! Impactul cu gunoaiele autohtone este una dintre cele mai tari senzaţii  cu care rămân ca amintire puternică ce o duc acasă, în Occident, cu ei. Ţara noastră ar putea folosi foarte bine ca brand turistic munţii de gunoaie, nu frunza.

Titlurile de presă şi nu sunt deloc bombastice, ci chiar reflectă realitatea cruntă, ne arată o imagine „idilică“ despre mereu surprinzătoarea noastră patrie: „România, sufocată de gunoaie!“ „Sat îngropat în gunoaie!“ „Gunoi la locul de joacă!“ „Oraşul geme de gunoaie! Garda de Mediu doarme!“ „România, ţara unde oamenii mănâncă din gunoaie!“ „România, îngropată de gropile de gunoi!“ „România, groapa de gunoi a Europei!“ „Munţi de gunoaie pe malurile apelor!“ „Primăria promite o vară fără gunoi!“ etc. etc. etc.

Din când în când, mai vin voluntari străini şi ne strâng gunoiul. Arar, organizăm şi noi prin diverse ONG-uri, acţiuni de voluntariat pentru strângerea deşeurile. În zadar, gunoaiele proliferează în ţara noastră din cauza unor gunoaie de oameni. Din cauza prostiei! Gunoaie de oameni de tot felul, începând cu simpli cetăţeni şi ajungând până la înalţi politicieni, demnitari, primari…

Oamenii de bun simţ, care vor să trăiască într-o ţară decentă, curată, fără gunoaie de nici un fel, nici materiale, nici umane, se întreabă disperaţi, pe bună dreptate, dar nu le răspunde nimeni:

Cine penalizează şi amendează instituţiile Garda de Mediu, autorităţile locale, alte organisme cu atribuţii în domeniu, care nu îşi fac treaba, dar cheltuie cu nemiluita banii publici? Dar oamenii nesimţiţi, lipsiţi de educaţie şi responsabilitate care aruncă gunoaiele peste tot?

Şi nu, nu este o defăimare a scumpei noastre patrii, este o realitate cruntă.

Trăiască şi înflorească România, ţara gunoaielor! Mândri că suntem români!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite