Guvernul va aproba miercuri proiectul de OUG prin care vor fi angajaţi fără concurs 200 de medici care au finalizat rezidenţiatul | DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul are pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri, de la ora 19.00, proiectul de ordonanţă de urgenţă rivind instituirea unor măsuri urgente pentru asigurarea necesarului de medici pe durata riscului epidemiologic generat de pandemia de COVID -19.

Actul normativ prevede angajarea, fără concurs, a 200 de medici în diverse specialităţi anestezie terapie intensivă (ATI), urgenţă, epidemiologie, radiologie, boli infecţioase, pneumologie, din spitalele desemnate să trateze cazurile confirmate COVID-19. Aceşti medici, după o perioadă de 6 luni la Spitalul Gerota vor fi distribuiţi către alte unităţi medicale unde este nevoie de personal.

„(1) Se suplimentează statul de organizare al Spitalului de Urgenţă „Profesor Dr. Dimitrie Gerota” Bucureşti subordonat Direcţiei Medicale a Ministerului Afacerilor Interne, prin înfiinţarea Compartimentului Suport COVID – 19 în cadrul secţiei Unitatea de Primiri Urgenţe, prevăzut cu 200 posturi de medici specialişti şi medici rezidenţi an IV şi V în specialităţile: anestezie terapie intensivă (ATI), medicină de urgenţă, epidemiologie, radiologie - imagistică medicală, boli infecţioase, pneumologie, pe durata angajării persoanelor prevăzută la art. 5, pe funcţii de personal contractual. (2) Activitatea Compartimentul Suport COVID – 19 din cadrul Spitalului de Urgenţă „Profesor Dr. Dimitrie Gerota” se află sub coordonarea directă a Direcţiei Generale Management Urgenţe Medicale din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne”, arată proiectul de OUG.

Prin derogare de la legea 153/2017 privind salarizarea personalului din fonduri publice, precum şi de la OUG 57/2019 codul administrativ, posturile sunt ocupate, fără concurs, de medici care au promovat examenul de specialitate în anul 2020 şi nu au posturi asigurate sau medici rezidenţi an IV-V.

Totodată, „medicii încadraţi la Compartimentul Suport COVID – 19 din cadrul Spitalului de Urgenţă „Profesor Dr. Dimitrie Gerota” beneficiază, pe lângă salariul de bază, de sporurile acordate personalului medico-sanitar din structurile de primire a urgenţelor ale Spitalului de Urgenţă „Profesor Dr. Dimitrie Gerota”, mai arată proiectul de ordonanţă de urgenţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite