Societate

articolul anterior articolul urmator

Guvernul şi Patriarhia se contrazic pe tema Slujbei de Înviere

2
21 Apr 2021 04:15:04
Autor: Ionuţ Mureşan
Imagine: Adevărul
Imagine: Adevărul

Prim-ministrul Florin Cîţu a dezvăluit, marţi, cum se vor ţine slujbele de Paşte în acest an, precizând că urmează ca miercuri să mai aibă o discuţie cu reprezentanţii cultelor religioase cu privire la noaptea de Înviere. Şeful Executivului vorbea despre organizarea slujbelor în aer liber, dar a fost repede contrazis de reprezentantul Patriarhiei, care a precizat că slujbele vor continua şi în interior, cu un număr limitat de credincioşi.

 
 „Slujba de Înviere are partea ei primă la care participă credincioşii în număr mai mare, care se desfăşoară afară, după aceea, această majoritate a credincioşilor se retrage spre casă. Cei care vor rămâne, evident că vor putea rămâne atât în curtea bisericii, vor fi locuri foarte precis marcate, dar şi în interior, unde clericii se vor retrage să slujească până la capăt Sfânta Liturghie”, a arătat Vasile Bănescu, oficialul Patriarhiei.
 
Reamintim că în noaptea de Înviere este permisă circulaţia între orele 22.00 şi 5.00 doar pentru persoanele care merg la slujbele religioase.
 

Cum ar putea scăpa restaurantele de restricţii

 
Premierul Florin Cîţu a anunţat că poartă discuţii cu reprezentanţii din domeniul HoReCa, arătând, în acest context, că restaurantele care au tot personalul vaccinat împotriva COVID-19 „ar putea avea un statut special”, în sensul în care ar putea rămâne deschise chiar şi atunci când rata de infectare creşte într-o localitate.
 
„Pentru restaurante am propus, discutăm, nu este o decizie luată, dar discutăm ca dacă îşi vaccinează tot personalul (...) să fie deschişi tot timpul, să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. Deci poţi fi deschis poate cu 50% din capacitate, dar să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă, creşte, scade rata de incidenţă, se închide. Să nu mai fie dacă are tot personalul din acea unitate vaccinat”, a afirmat Florin Cîţu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Utilizator Adevărul
21.04.2021, 04:44:41

Comentariu considerat abuziv.

Moto Moto
21.04.2021, 09:31:55

Presimt ca anul asta de paste, va reinvia s platitul de taxe pentru BOR. Dar mai bine, sa inchidem bisericile cu 3 lacate si sa le lasam asa, macar pana trece pandemia, ca si cand intelegem ca multimile sunt vectori de transmisie, ca si cand intelegem care ne sunt prioritatile, ca si cand realizam ca tam-tam-ul asta de paste deja a degenerat intr-un kitsch habotnicesc de cea mai joasa speta.

+1 (1 vot)
Modifică Setările