Societate

articolul anterior articolul urmator

Guvernul pregăteşte mega baza de date în care vor fi adunate absolut toate informaţiile despre cetăţenii României

6
7 Apr 2021 22:48:30
Autor: Lucaniuc Florentin
Imagine Arhivă
Imagine Arhivă

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ciprian Teleman, afirmă că la nivelul autorităţilor statului se va crea un „cloud guvernamental” care va reuni baze de date din domenii precum justiţie, muncă, sănătate, afaceri interne sau afaceri externe.

Din această bază de date, administraţiile financiare, secţiile de poliţie sau alte structuri ale instituţiilor publice pot interoga date în această bază informativă. În cloud-ul guvernamental vor fi introduse datele deţinătorilor de cărţi de identitate clasice şi electronice, deopotrivă.
 
"Foarte pe scurt, cloud-ul guvernamental este un sistem, un sistem mare. Structura lui grafică seamănă cu un cloud (...) de fapt sunt trei niveluri structurale. Înseamnă un nucleu de date de bună calitate pe care le pot folosi alte instituţii prin intermediul unor centre de date care sunt satelit în jurul acestui nucleu de date. Ele sunt datele statului, integritate înseamnă că nu pot fi contestate. (...) Aceste instituţii interconectate între ele şi care pot transfera date se leagă de asemenea şi folosesc date din acest nucleu central”, a declarat Ciprian Teleman, miercuri seară, la Digi 24. 
 
Acesta a precizat că, indiferent dacă un cetăţean român va avea carte de identitate clasică sau document de identitate electronic, datele sale vor fi în acea mare bază de date.
 
Ministrul a menţionat că oamenii nu vor putea refuza introducerea datelor personale în acest aşa-numit cloud, pentru că "e evidenţa populaţiei".
 
"Oricum ar fi, ori cu această nouă carte de identitate, ori cu aia veche, datele noastre vor fi în acest cloud guvernamental. Cartea de identitate permite autentificarea rapidă în acest spaţiu şi accesul la datele fiecărei persoane", a menţionat Teleman. 
 
Ministrul a explicat că trecerea de la cărţile de identitate valabile în prezent la cardurile electronice este posibil să dureze "câţiva ani” până când actualele cărţi de identitate vor fi complet înlocuite de cele noi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Marcu Ilie
7.04.2021, 23:06:05

Stat politienesc -interlop si mafiot

-1 (3 voturi)
Crusoe Robinson
8.04.2021, 01:24:58

. Securistii erau mici copii pe langa Statu Politienesc care li se pregateste rrrummminilor. Asta ati vrut, asta aveti. Vai mama vost'! Foaie verde de dudau / Si-o sa fie si mai........bine!

-3 (5 voturi)
Robert Oppenheimer
7.04.2021, 23:10:46

Cand un guvern, caruia ii cade sistemul cardului de sanatate la fel de des ca si un ciclu menstrual, anunta ca vrea sa faca un sistem unic punand toate ouale in acelasi cos, atunci pregati-va ca vine Tesla. Nu masina electrica, ci scula cu care sa va dea in ce ziceam ca aduna intr-un singur cos.

+1 (1 vot)
SABER RIDER
7.04.2021, 23:27:10

Dar o platforma unica pentru EDUCATIE de buna calitate nu au fost in stare sa faca.

Crusoe Robinson
8.04.2021, 01:27:15

EDUCATIA o sa faqa la Scoala din Baneasa, ca pe vremea Impuscatului!

-3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările